1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ BÖLGESİ'NDE YÜREKLER AĞZA GELDİ!
SANAYİ BÖLGESİ'NDE YÜREKLER AĞZA GELDİ!

SANAYİ BÖLGESİ'NDE YÜREKLER AĞZA GELDİ!

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nde;

A+A-

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde, dün öğle saatlerinde inşaatı devam eden bir bina, beton dökümü sırasında çöktü. Çökme sonunda bir işçi hafif yaralandı.

İnşaatın beton dökümünün sonlarına doğru kiriş demirlerinin esnemesi sonucu, beton kalıplarının bir anda yıkıldığını anlatan Levent İnşaat Şirketi sorumlularından Yaşar Gündeğer, kaza esnasında bir işçinin hafif yaralandığını söyledi. Gündeğer, inşaatın, bir ihmal sonucu yıkılmadığını belirterek, kalıpların, beton dökümünün sonlarına doğru ağırlaşması sonucu aniden çöktüğünü savundu.

Kaza esnasında yaralanan işçinin, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Denetimler yetersiz

İnşaat Taşeronları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve basın sözcüsü Kazım Denizci, kaza yerinde inceleme yaptıklarını ve çökme nedeninin kalıpçı hatası olduğunu öne sürdü.

Beton dökümü öncesi gerekli denetlemelerin yapılmadığını iddia eden Denizci, ülkemizde yapı ve inşaat güvenliği denetimlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

İnşaatın, beton dökümü sırasında aniden çökmesi ile ilgili detaylı açıklamanın ileriki günlerde Çalışma Dairesi tarafından yapılacağını aktaran Denizci, kazada ciddi yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.