1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ BÖLGESİNDEKİ GÜMRÜK VE RÜSUMAT DAİRESİ GENİŞLETİLİYOR
SANAYİ BÖLGESİNDEKİ GÜMRÜK VE RÜSUMAT DAİRESİ GENİŞLETİLİYOR

SANAYİ BÖLGESİNDEKİ GÜMRÜK VE RÜSUMAT DAİRESİ GENİŞLETİLİYOR

TATAR: “BÖYLE BİR YATIRIMIN ZAMANINDA GERÇEKLEŞMESİYİLE BURANIN ÖNÜ AÇILIYOR”

A+A-

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki Gümrük ve Rüsumat Dairesi, daha iyi hizmet verilebilmek amacıyla genişletiliyor.

Maliye Bakanlığı’nda imzalanan sözleşmeye göre, dairenin kargo ambarı yüzde yüze yakın genişletiliyor. Daire binası önündeki sıkışıklığı gidermek amacıyla özellikle uzun araçlar tarafından kullanılmak üzere daireye kazandırılan 35 metre genişliğindeki ek arazi asfaltlanacak ve ek tuvalet yapılacak.

Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nde bugün düzenlenen törende sözleşmeye Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Kemal Aktunç İnşaat Şirketi direktörü Kemal Aktunç imza attı. İmza töreninde Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu, Maliye Bakanlığı Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Selim Gökbörü ile İnşaat Planlama Dairesi Müdürü Hüseyin Tazeoğlu da hazır bulundu.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar sözleşmeyi imzalamadan önce basına yaptığı açıklamada, 1.8 milyar doları aşan ithalatın büyük bir bölümünün Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nde gümrüklendiğini, dolayısıyla daire arazisinde devamlı bir sıkışıklık yaşandığını kaydetti.

Uzun araçlar tarafından kullanılmak üzere asfaltlanacak arazinin Tarım Bakanlığı’ndan alındığını anlatan Tatar, yapılacak işlerin maliyetinin yaklaşık 4 milyon TL civarında olduğunu da kaydetti.

Projeyi finanse eden TC Elçiliği yetkililerine teşekkür eden Tatar, Anavatan Türkiye’nin KKTC’deki altyapı yatırımlarının çoğunu finans ederek, ülkenin gelişmesini önemli katkı koyduğunu belirtti.

“KAÇAKÇILIĞI ÖNLEME KONUSUNDA ÖNEMLİ İŞ”

Maliye Bakanı Tatar, Gümrük Dairesi Kaçakçılığı Önleme Şubesi çalışanlarını tebrik ederek, Gümrük Dairesi’nin son dört yılda kaçakçılık konusunda çok iyi işler yaptığını belirtti.

Tatar, “Sigara kaçakçılığı olsun, yüksek rant elde edilen bir takım araçların kaçakçılığında olsun, Gümrük Dairesi’nin Mali polisle işbirliği içerisinde çok önemli başarılara imza atmıştır” dedi.

Ersin Tatar, pek çok ülke temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda KKTC’nin artık uluslar arası camianın bir parçası olduğu ve işbirliğine açık olduğuna vurgu yapıldığını söyledi.

Tatar, “KKTC artık bir kaçakçılık yeri değildir” dedi.

Yeni Vergi Dairesi binası inşasının taahhüt edilen tarihin üzerinden altı ay geçmesine rağmen henüz tamamlanmadığını bugün ise 20 Temmuz’da tamamlanacağının söylendiğini kaydeden Tatar, Gümrük ve Rüsumat Daire arazisindeki alt ve üst yapı çalışmalarının sözleşme gereği Mayıs 2014’te tamamlanması gerektiğini ifade etti.

İthalat rakamlarının 2-3 yıl içerisinde 2 milyonu bulacağını dolayısı ile yapılan yatırımın doğru bir yatırım olduğunu ifade eden Tatar, “Böyle bir yatırımın zamanında gerçekleşmesiyle buranın önü açılıyor. Geç kalınması halinde burası daha da tıkanacak, sıkıntılar daha da artacaktı” dedi..

AKTUNÇ

Kemal Aktunç İnşaat Şirketi direktörü Kemal Aktunç da, sözleşmede yer alan işleri taahhüt ettikleri tarihten önce bitirmeye çalışacaklarını belirtti. Aktunç, Tatar’ı özellikle faizlerin düşürülmesi konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.