1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ ODASI DUBAİ “GULFOOD 2014 GIDA FUARI"NA KATILIYOR
SANAYİ ODASI DUBAİ “GULFOOD 2014 GIDA FUARI"NA KATILIYOR

SANAYİ ODASI DUBAİ “GULFOOD 2014 GIDA FUARI"NA KATILIYOR

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Doğu ve Uzak Doğu’nun en büyük gıda fuarı olan “Gulfood 2014 Gıda Fuarı”na katılıyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Doğu ve Uzak Doğu’nun en büyük gıda fuarı olan “Gulfood 2014 Gıda Fuarı”na katılıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen “Gulfood 2014 Gıda Fuarı” bugün başladı ve 27 Şubat tarihine kadar sürecek.

KTSO’dan verilen bilgiye göre, fuara, KTSO şemsiye standı altında “North Cyprus” markasıyla 10 firma katılıyor.

Açıklamada, fuarda ayrıca bir ilkin daha gerçekleşerek, Kuzey ve Güney Kıbrıslı firmaların yan yana stantlarda pazar aradığı belirtildi.

Fuar stant organizasyon ve koordinasyonunu, KTSO Sanayi Geliştirme ve Fuarlar Sorumlusu Feriha Bıyıkoğlu ve Oda Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin sağlıyor.

96 metrekarelik stant alanında hellim ve süt ürünleri ağırlıklı olmak üzere tavuk, kahve, helva ve tahin gibi ürünler yer alıyor.

FUARA KATILAN FİRMALAR

Fuara katılan firmalar şöyle:

“Helvasan Ltd., Avunduk Süt Ürünleri (Meriç Süt Ürünleri), Mustafa Hacı Ali Ltd. (Kırnı Piliçleri), Özlem Süt Ürünleri (Özlem), Reha Süt Ürünleri, Kırmızıgil Ltd. (Buluç Süt), Koop Süt, Akgöl Sütçülük Gıda ve Paketleme Sanayi Ltd. Gülgün Süt Mamulleri ltd. ve Gircon Ltd. (Girne Con Kahve).”

Firmalar, fuar süresince mevcut müşteri ilişkilerini geliştirirken yeni müşterilerle temas kurma olanağı bulacak. Fuar süresince ayrıca ürün tadımı da yapılacak.

KKTC Abu Dabi temsilcileri de standı ziyaret ederek, fuar ve ürünler hakkında bilgi aldı.

19.’su düzenlenen Gulfood 2014 Gıda Fuarı’na bu yıl 160 ülkeden 4 bin 500’ün üzerinde firma stant açtı. 5 günlük fuar süresince gıda üzerine çeşitli konferans ve seminerler düzenlenecek, yiyecek ve içecek hazırlama yarışmaları gerçekleştirilecek.

“AYRI AMA YAN YANA!”

Oda Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin’in verdiği bilgiye göre, bu yıl fuarda bir ilk gerçekleşerek, Kuzey ve Güney’de yaşayan Kıbrıslılar yan yana stant açtı.

8 yıl önceki ilk katılımda Sanayi Odasının stant açmasını engellemek için fuar yönetimine baskı yapan ve gerginliğe neden olan Kıbrıslı Rumlarla bugün yan yana pazar arayan konuma gelen fuar katılımcıları nu durumu “oldukça ilginç bir tesadüf ” şeklinde değerlendirdi.

Sanayi Odası standında “North Cyprus” marka logosunu kullanırken, Rumların stantlarında  “Cyprus” ve “Kıbrıs” bayrağı kullanıyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.