1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ ODASI GAZİMAĞUSA ÜYE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SANAYİ ODASI GAZİMAĞUSA ÜYE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SANAYİ ODASI GAZİMAĞUSA ÜYE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Gazimağusa bölgesindeki üye sanayicilerle Rauf Raif Denktaş Kongre Sarayı’nda dün bir araya geldi.

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Gazimağusa bölgesindeki üye sanayicilerle Rauf Raif Denktaş Kongre Sarayı’nda dün bir araya geldi.

KTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, Oda yönetim kurulu üyeleri ve bölge sanayicilerin katıldığı toplantıda, KTSO Başkanı Ali Çıralı ekonomi, Oda faaliyetleri, sanayicilerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bir sunum yaparken, Bakan Kaşif de sanayicilere yönelik bir konuşma yaptı.

ÇIRALI: “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SİYASİ İSTİKRAR ŞART”

KTSO Başkanı Ali Çıralı, üyelerin sorunlarını yerinde ve daha etkin bir şekilde anlayabilmek için bölgesel üye toplantıları yapacaklarını belirterek, Yönetim Kurulu olarak Gazimağusa’da üyelerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Sanayicilerin en büyük sorununun girdi maliyetlerinin yüksekliği olduğunu belirten Çıralı, sorunların çözümü için siyasi istikrarın önemli olduğunu söyledi. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi, finansmana erişim, ihracatın geliştirilmesi, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi ve korumanın geliştirilmesi, üreticilere yönelik desteklerin geliştirilmesi, ara-teknik eleman sıkıntısının giderilmesi gibi konularda çözüm önerilerini paylaşan Çıralı, toplantıya katılan Gazimağusalı sanayicilere teşekkür etti.

Toplantı, Oda faaliyetlerinin sunumu ve Gazimağusa sanayicilerinin sorunlarının paylaşmasıyla sona erdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.