1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ ODASI: “KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARININ HALEN DAHA TAMAMLANMAMASI UTANÇ KAYNAĞIDIR”
SANAYİ ODASI: “KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARININ HALEN DAHA TAMAMLANMAMASI UTANÇ KAYNAĞIDIR”

SANAYİ ODASI: “KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARININ HALEN DAHA TAMAMLANMAMASI UTANÇ KAYNAĞIDIR”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarının, vefatının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen tamamlanamamasının utanç kaynağı olduğuna işaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarının, vefatının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen tamamlanamamasının utanç kaynağı olduğuna işaret ederek, konunun daha fazla siyasi malzeme yapılmadan ve Kıbrıs Türk toplumunu daha fazla rencide edilmeden çözülmesi gerektiğini bildirdi.

Sanayi Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarıyla ilgili olarak iç ve dış basında anıtın tamamlanamaması konusunda çıkan haberlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmamasının rahatsız edici olduğu ifade edildi. Bu kadar önemli bir konuda hükümetin sessiz kalmasının da kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, şunları kaydedildi:

“Projenin aile tarafından beğenilmemesi veya bütçede yeterince kaynak ayrılmaması, sebebi ne olursa olsun, Kıbrıs Türk toplumuna mal olmuş bir liderin, bir devlet adamının anıt mezarının vefatından neredeyse iki yıl sonra bile tamamlanamaması bir utanç kaynağıdır. Sadece maaş ödemeye odaklı bütçe yapısı yüzünden, kurucu cumhurbaşkanına anıt mezarı için kaynak yaratma becerisi gösterilemiyorsa, biz sanayiciler olarak, bu konuda düzenlenecek kampanyaya aktif olarak destek vereceğimizi belirtmek isteriz.

Anıt mezar konusu ne içeride ne dışarıda daha fazla siyasi malzeme yapılmadan, Kıbrıs Türk toplumunu daha fazla rencide etmeden tamamlanmalıdır.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.