1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ ODASI'NDAN BAKAN AMCAOĞLU’NA DESTEK
SANAYİ ODASI'NDAN BAKAN AMCAOĞLU’NA DESTEK

SANAYİ ODASI'NDAN BAKAN AMCAOĞLU’NA DESTEK

SANAYİ ODASI: “BAKAN AMCAOĞLU’NUN BAZI TARIM ÜRÜNLERİNE GETİRDİĞİ İTHALAT YASAĞI UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ”

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu’nun bazı tarım ürünlerine ithalat yasağı getirmesini desteklediğini belirterek, bakanlıktan bu konuda daha cesur adımlar atmasını beklediğini açıkladı.

Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu’nun zerdali, erik, kayısı ve karpuz gibi meyvelerin ithalini yasaklamasını  Sanayi Odası olarak yerinde bir karar olarak gördüklerini dile getirerek,  geçmiş dönemde zeytinyağı ithaline getirilen  yasaklamanın zeytincilik sektöründe gözle görülür yatırımlar yapılmasını sağladığını kaydetti.

Açıklamada, zeytincilik sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlayan bu kararın alınmasında gösterilen cesaretin artarak devam etmesi gerekliliğine de vurgu yapılarak şöyle denildi:

“Yerel üretim zeytinyağının korunması kararının alındığı o günlerde, Odamızın hararetle desteklediği bu kararı çağ dışılıkla suçlayan ithalatçı lobisinin, en azından bir kısmının bugün doğruları görmeye başlamaları, bu ülkede binlerce üretici olduğunu fark etmeleri, ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir bir yapıya ulaşması açısından olumlu gelişmelerdir.

Ancak ülkemizde zeytinyağı gibi önemi paha biçilemez, % 100 katma değeri olan ürünlerimiz ve sanayimiz bulunmaktadır. Narenciye suları, harup, nar, patates, enginar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, piliç eti, yumurta gibi tarım ve sanayi ürünlerimiz, el sanatlarımız ve daha birçok yerel ürünümüzü koruyarak, geliştirmemiz ve etkin olarak hem iç hem de dış pazarlara ulaştırmamız gerekmektedir. “

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.