1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ’DE MESCİT KRİZİ
SANAYİ’DE MESCİT KRİZİ

SANAYİ’DE MESCİT KRİZİ

Vakıflar Yönetim Kurulu’na atanan Abdürrahim Türkmen’in, yetkisi olmadığı halde Sanayi Bölgesi’nde mescit haline getirilen dükkana giderek, yasal olmadığı gerekçesiyle dükkan sahibini darp ettiği iddia edildi

A+A-

Vakıflar Yönetim Kurulu’na atanan Abdürrahim Türkmen’in, yetkisi olmadığı halde Sanayi Bölgesi’nde mescit haline getirilen dükkana giderek, yasal olmadığı gerekçesiyle dükkan sahibini darp ettiği iddiası gündeme geldi.

Konuyla ilgili olarak Star Kıbrıs’a konuşan Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Abdürrahim Türkmen’in yaptığının voyvodalık olduğunu savundu. “Vakıflar Yönetim Kurulu üyesi olması ona bu yetkiyi vermiyor. Şayet ortada yanlış bir durum varsa bunu Din İşleri’ne bildirmesi gerekir. Bu devletin yasaları var, mahkemeleri var. Kimse kafasına göre davranamaz” diyen Çakır, buranın mescit olması için 150 kişinin imza verdiğini anımsattı.

Sanayi Bölgesinde dün “Mescit” krizi yaşandı. Sanayi Bölgesi çalışanlarının imza toplayarak Mescit haline getirdikleri dükkanın sahibinin Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’na atanan Abdürrahim Türkmen tarafından darp edildiği öne sürüldü.

YASAL DEĞİL İDDİASI

İddialara göre, Sanayi Bölgesi esnafının geçen yıl Din İşleri Başkanlığına başvurarak izin istediği mescide gelen Vakıflar Yönetim Kurulu üyesi Abdürrahim Türkmen, yasal olmadığı gerekçesiyle dükkan sahibiyle tartışarak, kolunu darp etti. Konuyla ilgili olarak Star Kıbrıs’a konuşan Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır esnafın geçen yıl Din İşleri Başkanlığı’na bir dükkanın üstünün mescit yapılmasıyla ilgili talepte bulunduklarını ifade etti.

“150 İMZAYLA BAŞVURDULAR”

Celal Doğan isimli kişinin, dükkanının üstünün mescit yapılmasının istendiğini açıklayan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl bize başvurdular. 150 imzayla gelerek, Celal Doğan isimli kişinin dükkanının üst katını mescit yapmak istediklerini söylediler ve bizden ezan sistemi istediler. O konudan ben sorumlu olduğum için bizzat gittim. Uygun bir yerdi. Planı, projeyi yaptık, başkana bilgi verdik. Başkan da gördü, gerekli mercilerden izin alıp almadıklarını sordu, ‘Celal Doğan tarafından onaylattırıldı’ dendi. Biz Din İşleri Başkanlığı olarak daha sonra ‘mahzur yoktur’ diye yazı verdik.

“SORUMLULUK DİN İŞLERİNE AİTTİR”

Buranın sorumluluğu Din İşlerine aittir. Abdürrahim Bey’in oraya giderek, dükkan sahibini tartaklaması ve ‘belgeyi kim verdi demesi yanlıştır. Sosyal Demokrat olduğunu savunan bir kişinin böyle bir davranışta bulunmasını kınıyoruz. Prosedürde eksiklik varsa bile Abdürrahim Bey’in müdahale yetkisi yoktur.

“YAPTIĞI VOYVODALIK”

Bu devletin hukuku vardır, mahkemesi vardır, hakimleri vardır. Prosedür neyse o uygulanır. Abdürrahim Bey’in yaptığı voyvodalıktır. Vakıflar Yönetim Kurulu üyesi olmak ona bu hakkı vermez. Sen oraya, ben buraya çekersek olmaz. Şayet uygun olmayan bir durum ya da eksiklik varsa Din İşleri Dairesi’ne başvurur, Din İşleri de gereğini yapar. Dolayısıyla Abdürrahim Bey’i kınıyoruz.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.