1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANDIĞA GİTTİLER “ÖLDÜNÜZ” DEDİLER!
SANDIĞA GİTTİLER “ÖLDÜNÜZ” DEDİLER!

SANDIĞA GİTTİLER “ÖLDÜNÜZ” DEDİLER!

Sandığa gittiler “öldünüz” dediler!

A+A-

İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi’nin yanlış veri kayıtları sonucunda hayatta olan 2 kişi YSK tarafından sehven ölü kaydedilince ortalık karıştı.

Rana Sarro Özadalı-Detay

Hayatta olan iki vatandaşın 19 Nisan Pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanamamaları üzerine, kayıtlarda ölü olarak görüldükleri ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’nin açıklamalarına başvurduğu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Genel Sekreteri Neşe Başkan, Nüfus Kayıt Dairesi tarafından YSK’ya yapılan bildirimlerde, iki vatandaşın sehven ölü kaydedildiğini açıkladı.

Bunun üzerine açıklamalarına başvurulan İçişleri Bakanlığı’na Bağlı Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü ise, 2005 yılında veri girişi işlemlerinin öğrencilere kontrolsüz yaptırıldığı ve o dönemden kalma hatalar yaşandığı açıklamasında bulundu.

YSK: “2 VATANDAŞ YSK’YA ÖLÜ DİYE BİLDİRİLDİ”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Genel Sekreteri Neşe Başkan, “İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi’nden, iki vatandaşımızın sehven ölü kaydedildiğine ilişkin bir yazı geldi. İçişleri’ndeki kayıtlar esnasında bir hata olmuş ve iki vatandaş ölü diye bildirildikleri için sandık seçmen listelerinden çıkarıldı. Biz bu 2 kayıtla ilgili düzeltme yazısını YSK’ya havale ettik. Yüksek Seçim Kurulu artık bunlarla ilgili kararı verecek. Kayıtların düzeltilip de, tekrar seçmen listelerine kaydı konusunda kararı Yüksek Seçim Kurulu’nun vermesi lazım. Biz ilgili birime bu gelen yazıyı ilettik. Onlardan bize talimat gelecektir” diye konuştu.

NÜFUS KAYIT DAİRESİ: “VERİ GİRİŞİ İŞLEMİ KONTROLSÜZ YAPILDI”

Bunun üzerine açıklamalarına başvurduğumuz İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü İsmail Balcı da, “2005 yılında tüm kaymakamlıklardaki veriler toplandı ve Nüfus Kayıt Dairesi’nde, bilgisayara bir veri girişi işlemi yapıldı. Ve bu kişiler orada ölü olarak kaydedildiler. Hasan Somuncuoğlu isimli vatandaş, dedesinin ölüm kaydını yaptırmak için kendisi Girne Kaymakamlığı’na başvurdu. Ölen kişi hanesine kendi kimlik bilgilerini doldurduğu için, 2005’teki veri girişinde yanlış kaydedilmiş oldu. 2005 yılında Öğrencilerden hizmet satın alındı ve veri girişleri kontrolsüz olarak yapıldı. Biz zaman içerisinde bunların çoğunu düzelttik ama tek tük maalesef çıkıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.