1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ YARIN ASKIYA ALINACAK
SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ YARIN ASKIYA ALINACAK

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ YARIN ASKIYA ALINACAK

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ 7 GÜN SÜRE İLE ASKIDA KALACAKTIR

A+A-

28 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi ile ilgili, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele İlçelerine ait Sandık Seçmen Listeleri’nin,     yarın askıya alınacağı duyuruldu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 32 numaralı duyurusuna göre,  Listelerin askıya alınacağı yerler ve seçim çevrelerinin ayrıldığı sandık bölgelerini gösteren cetveller, yarın Bayrak Radyosunda okunacak ve aynı gün Ortam Gazetesinde yayımlanacak.

Söz konusu cetveller  Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçeleri olmak üzere sırası ile, 13.30 ana haber bülteninden sonra okunacak.

YSK duyurusunda şöyle denildi:

Sandık Seçmen Listeleri 7 gün süre ile askıda kalacaktır. Bu süre içerisinde listeler saat 9.00’dan 19.00’a kadar incelenebilir ve itiraz veya başvurular, çalışma günlerinde saat 18.00’den 19.00’a, diğer günlerde ise saat 9.00’dan 10.00’a ve 18.00’den 19.00’a kadar listelerin askıda bulunduğu yerde, ilçe seçim kurullarınca görevlendirilmiş bulunan kimseler vasıtasıyla veya doğrudan ilgili ilçe seçim kuruluna yapılabilir.

İtiraz ve başvuruların yazılı delillerle desteklenmesi gerekir.“Yazılı delil”, kimliğini ve yurttaşlığını belgelemek bakımından kimlik kartını veya pasaportu; daimi ikametgahı saptama bakımından, daimi ikametgahının bulunduğu muhtarlıktan, muhtar ve iki ihtiyar heyeti üyesinin imzasını ve muhtarlık mühürünü taşıyan yazılı bir belgeyi anlatır.

Vatandaşlar http://www.mahkemeler.net adresli web sitesinden ve http://ysk.kamunet.net adresli web sitesinin Elektronik Hizmetler bölümü altındaki ‘Nerede oy kullanacağım’ linkinden, kimlik kartı numarasını girmek suretiyle, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı olduklarını ve hangi numaralı sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebilirler.

Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu: 2273047-2275086-2274155
Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu: 3664068
Girne İlçe Seçim Kurulu: 8157246
Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu: 7146231.”

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.