1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANER CEP TELEFONU ÜCRETLERİNİN ZAMLANMASINI ELEŞTİRDİ
SANER CEP TELEFONU ÜCRETLERİNİN ZAMLANMASINI ELEŞTİRDİ

SANER CEP TELEFONU ÜCRETLERİNİN ZAMLANMASINI ELEŞTİRDİ

UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, hükümetin cep telefonu ücretlerine uyguladığı zammı eleştirdi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, hükümetin cep telefonu ücretlerine uyguladığı zammı eleştirdi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP)  2007 yılında Devlet Bütçesi’ni iflas ettirdikten sonra, cep telefonu operatörlerine Devletin hisselerini sattığını ileri süren Saner, “Yani özelleştirme karşıtı olduğunu iddia eden CTP, daha 2007 yılında cep telefonlarını tamamen özelleştirmişti” ifadelerini kullandı.

O dönemde yapılan yanlış ve teknik açıdan sakıncalı söz konusu devir  anlaşmalarıyla operatörlere, cep telefonu ücretlerine her yıl enflasyon oranında zam yapma hakkı tanındığını savunan Saner, bu anlayışın dünyada kabul gören ve uygulanan iletişim stratejileri ile fiyatlandırma politikalarına ters olduğunu kaydetti.

“Dünyada, teknolojideki gelişmeler dolayısı ile görüşmelerin internet ya başka ortamlara da kayması ve yaşanan rekabet sonucu ücretlerin sürekli düşerken bizim ülkemizde cep telefonu operatörlerine böylesi bir zam yapma hakkı verilmesi yanlış olmuştur” diyen Saner, bu yapılan uygulamayla halkın iletişim olanaklarından istenilen oranda yararlanmasının engellendiğini belirtti.

UBP iktidarı döneminde iletişim kalitesinin artmasına, fiyatların düşmesine  imkan sağlayacak ve her eve fiber optik kablo döşenmesi projesinin planlandığını söyleyen Saner, yine aynı dönemde cep telefon operatörleri ile CTP’den kalma her yıl enflasyon oranında zam yapılmasına olanak veren anlaşmanın da halkın çıkarına değiştirilmesi için çetin görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Saner sözlerini şöyle tamamladı:

“2012 yılı sonu itibarı ile cep telefonu operatörleri ile konuşma ücretlerinde indirim yapılması konusunda son aşamaya gelinmişken, bugün gerek maktu ücretlere gerekse konuşma ücretlerine zam yapılıyorsa ortada bir hükümet hatası, halka dalga geçme olayı bulunduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Yapılması gerekenler son iki yılda yapılmamış, atılması gereken adımlar atılmamıştır. Ortada bir hükümet yoktur. Ortada ne yaptığını bilmeyen, daha baştan ölü doğmuş, halka zarar vermekten başka bir fonksiyonu kalmayan garip bir idare vardır.

UBP iktidara geldiği anda çağdaş adımlar atılarak iletişim alanında yaşanan sıkıntıların tümü giderilecek halkımıza kaliteli, hızlı ve ucuz iletişim olanağı yaratılacaktır”.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.