1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANER: "HER EVE FİBER OPTİK..."
SANER: "HER EVE FİBER OPTİK..."

SANER: "HER EVE FİBER OPTİK..."

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, İstanbul’da düzenlenen 8. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’na katıldı.

A+A-

“DÜNYADA İLK KEZ HER EVE FİBER OPTİK KABLO PROJESİNİN ARİFESİNDEYİZ VE İHALE AŞAMASINA GELDİK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, İstanbul’da düzenlenen  8. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’na katıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, İstanbul Hilton’da yer alan, Türkiye’de ve bölgede bilişim teknolojisi alanında yapılan çalışmaların, fikir ve yorumların paylaşımı adına önemli bir platform sayılan Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’nda Saner bir de konuşma yaptı.

Ana teması “ Elektronik Haberleşme sektöründe günümüz ve ötesi ” olan konferanstaki konuşmasında Saner, "Toplumlar bilgi çağına ayak uydurmak zorundadırlar. Ancak bu şekilde çağdaş uygarlık seviyesine erişebilirler. Aksi takdirde diğer toplumlara gıpta etmek zorunda kalırlar" dedi.

Saner, Türkiye'nin son 10 yılda teknoloji satan bir ülke haline geldiğini ve bu başarının KKTC için önemli örmek oluşturduğunu dile getirdi.

HER EVE FİBER OPTİK

Ülkede bilişim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Saner, “Kendi BTK’mızı kurduk ve yurtdışı bağlantımızı sağlayan birinci fiber optik kablomuza ikinciyi taşıyarak, sistemimizi yedeklemeye de başladık. E-devlet projesini hızlandırdık ve bilişim suçları yasasını Meclis’e sevk edilmeye hazır hale getirdik. Bilişim teknolojileri demek, gelişimde cesur ve kararlı olmak demek. Bu amaçla KKTC, dünyada ilk kez her eve fiber optik kablo projesinin arifesindedir ve ihale aşamasına geldik” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün haksız izolasyonlar altında yaşamasına rağmen kendine her zaman çağdaş ülke normlarını hedef koyduğunu ifade eden Saner, gerekli yasaları çağa uygun olarak düzenlemeyi, nitelikli ve nicelikli nüfus yapısını kullanmayı, dünya ile ayni dili konuşmayı ilke edindiklerini vurguladı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.