1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANER: “HÜKÜMET KTHY KONUSUNDA HALA DOĞRULARI SÖYLEMİYOR"
SANER: “HÜKÜMET KTHY KONUSUNDA HALA DOĞRULARI SÖYLEMİYOR"

SANER: “HÜKÜMET KTHY KONUSUNDA HALA DOĞRULARI SÖYLEMİYOR"

Saner, hükümetin KTHY konusunda hâlâ doğruları söylemediğini ve insanların umutlarıyla oynadığını savundu.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, hükümetin KTHY konusunda hâlâ doğruları söylemediğini ve insanların umutlarıyla oynadığını savundu.

UBP’den yapılan açıklamaya göre Saner, “KTHY’yi dünya havacılık sektöründeki geleceği okuyamayan öngörüsüz CTP hükümeti batırdı” dedi.

Saner, “Muhalefetteyken KTHY konusunda koro halinde atıp tutan ve deyim yerindeyse mangalda kül bırakmayan CTP yöneticileri bugün hükümet koltuklarında sudan çıkmış balık misali şaşkına döndüler. Temelsiz vaatlerle çalışanların umut ve beklentilerini artıranların, sorunun çözümüne ilişkin hiçbir öneri, tasarı ve irade ortaya koymadıkları herkesin malumudur” diye konuştu.

Kendi önerisiyle  “araştırma komitesi” kurulmasına yönelik 2 ayrı CTP-BG milletvekilinin başkanlığında yapılan çalışmaların ileriye götürülmediğini ve oluşturulan bu komitenin çalışmalarının gerçeklerin gizlenmesi amacıyla sonlandırıldığını ileri süren Saner, “Her konuda olduğu gibi KTHY konusunda da hükümet muhalefetteyken başka, iktidarda başka bir tavır sergilemektedir” dedi.

Ülkedeki sorunların, CTP -BG hükümeti tarafından “kararsız, anlamsız ve acemice” alındığını iddia ettiği kararlarla çığ gibi büyüdüğünü savunan Saner, halkın eylemsiz, başkaldırısız gün geçirmediğini ve yarınlarına ilişkin umut taşıyamadığını ileri sürdü.

Saner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hatırlatmakta yarar vardır. Havacılık sektöründe güç birliği yaratma adına ekonomik aklın gereği havayolu şirketleri birleşme yoluna giderken, Milli Havayolumuz KTHY havacılık alanında dünya devi olma yolunda ilerleyen THY’ndan koparılmış ve bu tarihi yanlış ya da gaflet o günlerde halkımıza büyük bir başarı olarak lanse edilmeye çalışılmıştır. İşte o gün KTHY’nın sonunun başlangıcıydı. Bu gerçeği halkımız çok iyi bilmektedir.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.