1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANER “VİZYONU”NU AÇIKLADI
SANER “VİZYONU”NU AÇIKLADI

SANER “VİZYONU”NU AÇIKLADI

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili, Parti Genel Başkan Adayı Hamza Ersan Saner,

A+A-

SANER: “FARKLI ÇÖZÜM MODELLERİNİ DÜNYAYA DUYURMAYA HAZIR BİR UBP”

“TÜRKİYENİN FİİLİ GARANTİSİ DEVAM EDECEK BİR ANLAŞMA”

“TEK BAŞINA İKTİDARI HEDEFLEYEN VE HER SEÇİME BU HEDEFLE GİREN BİR UBP”

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili, Parti Genel Başkan Adayı Hamza Ersan Saner, olası bir çözümün Mayıs 2016 ya kadar sağlanmaması durumunda, farklı çözüm modellerini dünyaya duyurmaya hazır bir UBP vizyonu taşıdığını belirtti.

Saner,  UBP’nin 40’ıncı yaşının kutlandığı bir günde partinin içinde bulunduğu durumun umut verici olmadığını, 31 Ekim’de yer alacak kurultayın hem UBP, hem de KKTC’nin gelişmesi açısından bir fırsat olduğunu söyledi.

Hamza Ersan Saner, Seçim Ofisi aracılığıyla yaptığı “vizyon” açıklamasında, Kıbrıs sorunu, çözüm müzakereleri ve UBP’ye ilşkin görüşlerini dile getirdi.

KIBRIS

Hamza Ersan Saner,  Kıbrıs’ta Mayıs 2016 ya kadar çözüm sağlanmaması durumunda, Kıbrıs Türk halkının vereceği karar doğrultusunda, artık çözümsüzlüğün kabul edilemeyeceğini vurgulayarak farklı çözüm modellerini dünyaya duyurmaya hazır bir UBP vizyonu taşıdığını söyledi.

Saner, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda egemenliğin iki halktan kaynaklandığı, siyasi eşitliğe dayalı, iki kesimli, iki toplumlu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisinin devam edeceği, bu temelde bulunacak anlaşmanın AB’nin birincil hukuku olarak kabul edileceği bir anlaşmayı” öngördüğünü kaydetti.

AB İLE UYUM

Kıbrıs Türkü’ne saygın, geleceğinden emin, onurlu, dünyayla eş seviyede bir yaşam standardı sağlayacak, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukuyla AB’de yer alması gerektiğine inanan ve bu doğrultuda çalışmalar yapan bir parti hedeflediğini kaydeden Saner, vizyonunda bir çözüme ulaşılamaması durumunda dahi AB’ye uyum çalışmalarını halkın çağdaşlaşması adına kazanç olarak görmenin de yer aldığını kaydetti.

Tek başına iktidarın halka hizmet için en etkili yol olduğu yöndeki inancının altını çizen Saner, önceliğinin  “tek başına iktidarı” hedefleyen ve her seçime bu hedefle giren bir UBP olduğunu ifade etti.

DÜŞÜNCELERİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE DUYURABİLEN BİR UBP

İletişim teknolojilerinin tamamını etkin bir şekilde kullanan, radyosu, televizyonu, gazetesi, sosyal medya uygulamaları ve internetiyle sesini ve düşüncelerini etkin bir şekilde duyuran bir UBP düşündüğünü kaydeden Saner, konferans salonları, toplantı salonları, elektronik kütüphanesi ile partililerinin her türlü gereksinimine cevap veren Akıllı Genel Merkez Binası’na kavuşmuş bir UBP hedeflediğini de kaydetti.

Vizyonunun her alandaki hak ve hukuka, kültüre sahip çıkan, önceliği her zaman için devletin yaşatılıp yüceltilmesi, halkın esenlik ve güvenliği olan ve bunları ileriye taşıyan bir UBP olduğunu belirten Saner, tarih, kültür, dil ve din mirasının paylaşıldığı, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti devleti ile devlet düzeyindeki ilişkileri karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir şekilde uyum içerisinde yürüten bir parti yaratacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.