1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANER: YEREL İSTİHDAMI DESTEKLEME ADINA CİDDİ BİR PROJE HAZIRLIYORUZ
SANER: YEREL İSTİHDAMI DESTEKLEME ADINA CİDDİ BİR PROJE HAZIRLIYORUZ

SANER: YEREL İSTİHDAMI DESTEKLEME ADINA CİDDİ BİR PROJE HAZIRLIYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, yerel istihdamı destekleme adına ciddi bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

A+A-

Saner, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Kaymak’ı kabul etti. KTSO Başkanı Kaymak kabulde yaptığı konuşmada, 3’üncü ülkelerden çalışmak için gelen işgücünün maaş konusunu ve üyelerin bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

KKTC’deki mevcut sistemin, bu ülkelerden çalışmak amacıyla gelen insanları da kapsadığını ancak bu sistemin diğer ülkelerde farklı çalıştığını kaydeden Kaymak, diğer ülkelerde işçi-işveren arasında yapılan aktın geçerli olduğuna vurgu yaptı.

“3’üncü ülkelerde ayda 50 dolar maaş alan bu insanlar KKTC’de 500- 600 dolar ücret alıyorlar” diyen Kaymak, bu durumun ülkede pahalılık yarattığını savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, rekabetin önemine işaret ederek, rekabette işçilik maliyetlerinin önemli yer tuttuğuna vurgu yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu günlerde asgari ücretin belirlenme koşullarını gündeme alıp, bu durumu değerlendirme içerisinde olduğunu belirten Saner, yakın bir süre sonra sektörün karşısına yerel istihdamı destekleme adına ciddi bir projeyle çıkacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili son toplantıyı bugün gerçekleştirdiklerini belirten Saner, yerel istihdamın nasıl destekleneceği konusundaki paketi bakanlar kuruluna taşıyacaklarını kaydetti.

Saner, konuyu ileriki günlerde sektörle birlikte değerlendireceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.