1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞANS ESERİ KURTULDU!
ŞANS ESERİ KURTULDU!

ŞANS ESERİ KURTULDU!

Kazada yaralı sürücüye bilinçsiz müdahalede bulunuldu...

A+A-

Paket servisi yapan motosikletlerin sıklıkla kazaya karışması dikkati çekerken, dün meydana gelen kazada yaralı sürücüye bilinçsiz müdahalede bulunuldu.

Trafik kazaları ülkemizin kanayan yarası haline gelirken, özellikle “paket servisi yapan” motosikletlerin sıklıkla kazaya karışması dikkati çekiyor. Bu kazalara dün bir yenisi daha eklendi. Gönyeli’ de dün öğlen saatlerinde paket servisi yapan bir motosikletin, önünde seyreden araca arkadan çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi. Sürücü şans eseri kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, konuyla ilgili açıklama yapan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, paket servisi yapan motosiklet sürücülerinin denetimsiz ve eğitimsiz olduğunu ifade etti. Öte yandan kaza mahallinde yaralı sürücüye vatandaş tarafından yapılan müdahale dikkati çekti. Bir vatandaş,kaza esnasında yere savrulan ve “Bacağım ağrıyor” diye bağıran sürücünün bacağını havaya kaldırıp indirdi. Ambulansın gelmesi ile sürücü sedye ile hastaneye kaldırıldı.

ARACA ARKADAN ÇARPTI

Gönyeli’ de paket servisi yapan bir motosikletin, önünde seyreden araca arkadan çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi. Kiler market yakınlarında saat 13.00 sıralarında meydana gele kaza, paket servisi yapan KV 134 plakalı motosiklet sürücüsünün,önünde seyir halinde olan JT 257 plakalı araca arkadan çarpması sonucu meydana geldi.

ŞANSI VARDI,HAFİF ATLATTI

Çarpmanın etkisi ile motosikletin ön kısmı aracın altına sıkışırken yere savrulan sürücü hafif yaralandı. Çevredekilerin 112 acil servise haber vermesi üzerine ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan motosiklet sürücüsünün bacağında hafif darbeler olduğu ancak ciddi bir yarasının olmadığı öğrenildi.

İŞSİZLİKTEN DOLAYI CAN PAZARI

Paket servisi yapan motosiklet sürücülerinin eğitimsiz ve denetimsiz olduğunu vurgulayan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı,günümüz şartlarında paket servisi talebinin hızla yaygınlaştığını,bunun bir sektör haline geldiğini ve bu nedenden dolayı paket servisi yapacak motosiklet sürücülerinin doğru dürüst eğitim almadan sokaklara salındığını ifade etti. Avcı, eğitim seviyesi orta düzeyde olan ve iş bulamayan bu gençlerin çaresizlikten dolayı 15 günlük bir sözlü eğitimden geçtikten sonra motosiklet kullanmaya başladığını, canlarının hiçe sayıldığını ifade ederek, “İşsizlikten dolayı gençler paket servisi işi yapıyorlar.Eğitimsizlik, düzensiz çalışma saatleri bu gençlerin sürekli kaza yapmasına neden oluyor”dedi.

MART’TAN SONRA HERŞEY DEĞİŞECEK

Hayatlarında hiç motosiklet kullanmayan ve kısa bir eğitimden sonra trafiğe çıkan paket servis elemanlarının hem kendi canlarını hem de diğer insanların canının tehlikeye attığını belirten Avcı,Mart 2014 tarihinde yürürlüğe girecek tüzükle bu durumun iyileştirileceğini vurguladı.Avcı, “Mart 2014 tarihinden itibaren her motosiklet sürücüsü eğitimden geçirilecek ve iyi bir eğitim olmadan kimseye ehliyet verilmeyecek” şeklinde konuştu. Avcı,çoğu motosiklet sürücünün kask takmadığını ifade ederek, “Patronların vicdanen bu sorumluluğu almalı ve çalışanlarını kask takmaya zorlamalı”dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.