1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞANTAJ SKANDALI!
ŞANTAJ SKANDALI!

ŞANTAJ SKANDALI!

"Sayıştaylık resmen bana şantaj yaptı"

A+A-

 

"Sayıştaylık resmen bana şantaj yaptı"

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Sayıştay denetçilerini kurumdan kovduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi. Denetçilerle sorunu olmadığını vurgulayan Akim, “Sayıştay’ın idari denetim yetkisi yoktur. Resmen bana şantaj yaptılar, kendilerine tacize devam etmeleri halinde kuruma giremeyeceklerini söyledim” dedi.

Genç TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Kıbrıs’ta Manşet” programına konuk olan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim Sayıştay denetçilerini kurumdan kovduğu iddialarına açıklık getirdi.

“Borç Denetimi Yasası Bulutoğulları’nın gelişigüzel borçlanmasını önlemek için yapıldı”

“Benim Sayıştay denetçileri ile sorunum yok” diyen Akim, feryadının yanlışa ve tahrike olduğunu belirtti. Sayıştaylık’ın yasasında görev ve yetkilerinin belli olduğunu anlatan Akim şöyle konuştu:

“Buradaki sıkıntı şu, Sayıştaylık’ın idari denetim yetkisi yoktur. Kamu Finansmanı ve Borç Denetimi Yasası üzerinden beni denetleyemezler. Bu Yasa, zamanında Tatar tarafından dönemin LTB Başkanı Ceman Bulutoğulları için yapıldı. Amaç Bulutoğulları’nın gelişigüzel, ödenemeyecek miktarlarda borçlanmasını önlemekti.  Bulutoğulları gidince Tatar bile bu yasayı unuttu. Sayıştaylık bu yasa üzerinden beni denetleyemez. ‘Niçin bu kadar borçlandın?’ diye sorabilir ama ‘Niçin şuradan borçlandın?’ diyemez.”

“Satamayacaklar diye endişeye kapıldılar”

“Ama stratejileri beni tahrik etmek, beni bastırmaktır. Denetçilere kendilerine tacize devam etmeleri halinde kuruma giremeyeceklerini söyledim Kurumu aldım çirkeften çıkardım, herkesin gözü açıldı çünkü artık kurum satılamaz.  Halkın malı oldu. Satamayacaklar diye endişeye kapıldılar.”

“Kurum özerktir, bu çok nettir”

Elektrik Kurumu’nun mevcut yasası ile kimsenin hayal edemeyeceği kadar özerk olduğunun altını çizen Akim, “Ben bu göreve gelmeden önceki yönetim kurulu siyasetin ve siyasetçilerin emrindeydi. Yasası, Kurumun Yönetim Kuruluna hükümet kadar yetki verir. Tamamen ayrı ve bağımsız bir özerk kurumdur. Siyasetin buradaki etkisi, Yönetim Kurulunda bulunan etkisiz kişilerin siyasete teslim olmasından kaynaklanır. Hükümetin hiçbir yetkisi yoktur. Sadece ilgili bakan ülkenin genel menfaatleri açısından sıkıntılı gördüğü durumları yönetim kurulu ile görüşür. Yasası kuruma özerk davranma yetkisi verir. Bu çok nettir” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.