1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SAP VE SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI"
"SAP VE SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI"

"SAP VE SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI"

Lefke’de Ezanın Hoparlörden Okunmasının Mahkeme Kararı İle Geçici Olarak Durdurulması Yönündeki Ara Emri…

A+A-

 

DIŞ BASIN BİRLİĞİ: “KONU TARTIŞILIRKEN, SAP VE SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI, IRKÇI VE DİN KARŞITLIĞI İFADELERDEN UZAK DURULMALIDIR” 

Dış Basın Birliği Başkanı Züleyha Karaman, Lefke’de 3 camide ezanın hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla geçici olarak durdurulması yönünde alınan ara emriyle ilgili açıklama yaparak,  konu tartışılırken, sap ve samanın birbirine karıştırılmamasını, ırkçı ve din karşıtlığı ifadelerden uzak durulmasını istedi.

Brliğin ara emrinin alınmasının ardından kamuoyunda başlayan tartışmaları üzülerek izlediğini belirten Karaman, yazılı açıklamasında,  “Kıbrıs Türkü’nün din ve ezan ile bir sorunu bulunmadığını; konunun Kıbrıs Türkü ile Türkiye’nin arasını açmak isteyenlerle, din bezirganlarına fırsat verdiğini” ifade etti.

Herkesi, “İslam dininin engin hoşgörüsünde” davranmaya, sorumluluklarının bilincinde olmaya davet eden Karaman,  şunları kaydetti:

“Konu, Kıbrıs Türkü ile Türkiye arasını açmak isteyenler kadar, din bezirganlarına da fırsat vermiştir. Kıbrıs Türkü’nün din ve ezan ile bir sorunu yoktur. KKTC’de ezanın susturulması söz konusu değildir. Konu tartışılırken, sap ve saman birbirine karıştırılmamalı, ırkçı ve din karşıtlığı ifadelerden uzak durulmalıdır. Konuyu Türkiye kamuoyuna, ‘KKTC’de ezan sustu, susturuldu’ diye aktaran meslektaşlarımızın da, objektif habercilik sorumluluğuyla hareket ederek, konuyu doğru dürüst aktarmalarında büyük fayda var. “

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.