1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAPIK HAPİSTE DİNLENECEK!
SAPIK HAPİSTE DİNLENECEK!

SAPIK HAPİSTE DİNLENECEK!

Üstelik emekli öğretmen!

A+A-

Üniversiteli genç kızları taciz ederek cinsel organını gösteren 56 yaşındaki hukuk öğrencisi Adnan Uçan yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi

Devrim DEMİR

Hafta sonu Girne’de meydana gelen ‘Cinsel saldırı’ ve ‘Müstehcen teşhir’ suçları ile ilgili tutuklanan Adnan Uçan aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlı Uçan’ın 2016 yılında ülkeye öğrenci statüsünde geldiği ve evi olmadığı için boş arazilerde kaldığı öğrenildi.

Aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Uçan’ın avukatı müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talebinde bulunurken, mahkemeye çıkardığı tanığın itirafları olay yarattı.

 

Kol: Bölgede infial yarattı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Yağız Kol, zanlı Adnan Uçan’ın ‘Cinsel saldırı’ ve ‘Müstehcen teşhir’ suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Yağız Kol, zanlının Karaoğlanoğlu’nda üniversite öğrencisi genç kızlara “Kızlar açık saçık giyiniyorsunuz benim orgazm olmam lazım yardımcı olur musunuz sizin için mahsuru yoksa” dediğini söyledi.

Kol, zanlının bu sözlü saldırısının ardından fermuarını açarak cinsel organını gösterdiği sırada, bölgedekilerin polise ihbarda bulunduğunu kaydetti.

Soruşturmayı yürüten polis memuru Yağız Kol, zanlının polisi görmesi üzerine olay yerinden koşarak kaçtığını, daha sonra yere yatarak teslim olduğunu kaydetti.

Kol, zanlının ülkede 2016 yılından beri öğrenci statüsünde olduğunu ve boş arazilerde kaldığını tespit ettiklerini söyledi.

Zanlının serbest kalması durumunda benzer suç işleyebileceğine vurgu yapan Kol, olayın bölgede infiale neden olduğunu belirtti.

 

Emekli müzik öğretmeni iki çocuk babası

Soruşturma memuru, zanlının emekli müzik öğretmeni ve 2 çocuk babası olduğunu belirterek yargılanıncaya kadar 20 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

 

Tanığın itirafları şaşırttı

Uçan’ın tutuksuz yargılanması için mahkemede tanık olarak dinlenen E.G., Girne bölgesinde yasal olmayan bir yurt çalıştırdığını, mülk sahibi ile mahkemelik olduklarını ve şuan yurtta elektrik ve su olmadığını kaydetti.

Tanık E.G., Kıdemli Savcı Mustafa Atakara’nın kayıt defteri var mı? Sorusu üzerine yurtta sadece öğrencilerin kalmadığını, pansiyon olarak çalıştırdığını ve işçilerin de kaldığını ihtiyaçlarını ise sağda solda giderdiklerini itiraf etti.

 

Atakara: Yasalara göre derbeder olur

Kıdemli Savcı Mustafa Atakara, cinsel suçların son zamanlarda yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna dikkati çekerek, zanlının kaldığı yerin de yasa dışı bir pansiyon olduğuna vurgu yaptı. Tanığın cevaplarına dikkati çeken Atakara, bahsedilen yerin kayıt defterinin olmadığını pansiyon mu, yurt mu, ev mi? belli olmadığına değindi.

Atakara, zanlının makul bir ikametgâh adresi göstermediğini, sokaklarda kaldığını ve bunun yasada “Derbederlik” suçu olduğunu kaydetti.

 

Mahkeme tanığı güvenilir bulmadı

Yargıç Mesut Mesutoğlu, yurt işletmecisi olarak dinlenen kişinin tanık olarak güvenilir kabul edilmeyeceğini ifade ederek, zanlının statüsüne bakıldığı zaman öğrenci olduğunu, ülkede yasal bağı olmadığını ve kendisine kefil olabilecek vatandaş bulmadığını kaydetti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.