1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SARI TARLA SİMSİYAH OLDU
SARI TARLA SİMSİYAH OLDU

SARI TARLA SİMSİYAH OLDU

Cihangir’deki sürülmemiş tahıl arazisinde çıkan yangın 100 dönümü kül etti

A+A-

Cihangir yakınlarındaki sürülmemiş tahıl arazisinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Lefkoşa İtfaiye ekipleri ve bölgedeki çiftçilerin kullandığı traktörlerin yardımıyla kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 100 dönüm arazi kül oldu. Yangın, rüzgarın da etkisiyle, sürülmüş ve balya dolu arazilere de sıçradı. Alevlerin bölgedeki ağıllara sıçramaması için çaba harcayan itfaiyeye, bölge sakinleri de traktörleriyle destek oldu.

Yangının önüne geçebilmek için zamanla yarışan ekibe, çevre köylerden birçok traktör kullanıcısı da katıldı.Bölgenin tahıl arazisi olması ve tam biçilme döneminde meydana gelmesi nedeniyle dün gün boynunca traktörleriyle vatandaşlar bölgede nöbet tuttu.

Hasar büyük

Öte yandan, Devlet Üretme Çiftliği Bölgesi'nde önceki gün saat 13.30 sıralarında henüz tespit edilemeyen nedenden dolayı çıkan yangında, meydana gelen hasar belirlendi.

Polis açıklamasına göre, çıkan yangın sonucu, “Devlet Üretme (Margo) Çiftliği'ne ait 750 dönüm biçilmemiş buğday ve RHA 3269 plakalı traktörün elektrik kabloları, klima boruları, mazot tankı kapağı kısmen ve henüz sahipleri tespit edilmeyen toplam 520 dönüm biçilmemiş arpa, 100 rulo bala, 10 kare büyük bala, 100 dönüm KKTC’ye ait kuru ot, yaklaşık 2000 dönümlük arazi” yandı.

Kaynak:KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.