1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SARIÇİZMELİ SORUNLARI ANLATTI
SARIÇİZMELİ SORUNLARI ANLATTI

SARIÇİZMELİ SORUNLARI ANLATTI

Sarıçizmeli;

A+A-

SARIÇİZMELİ: “SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAPI OLUŞTURARAK DENK BÜTÇE KURACAĞIZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, göreve gelmeleri halinde önceliklerinin Mehmetçik Belediyesi’nde 3 yıldır yapılamayan bütçe çalışmalarını hayata geçirmek ve sürdürülebilir bir yapı oluşturarak denk bütçe kurmak olduğunu belirtti.

Sarıçizmeli, CTP-BG Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Lefkoşa Türk Belediyesi ile aynı sorunları yaşayan Mehmetçik Belediyesi’nde birçok mali sorun olduğunu savundu.

Mehmetçik Belediyesi’nde uzun bir süreden beridir çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığına dikkat çeken Cemil Sarıçizmeli, bu kurumlara olan borçların 1 milyon TL’yi bulduğunu ifade etti.

29 Haziran’dan sonra Mehmetçik Belediyesi’ni şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşturacaklarını kaydeden Sarıçizmeli, halkın ödediği her kuruşa sahip çıkılacağına vurgu yaptı. Devlete ödemeleri gereken toplamda 2 buçuk milyon TL borç olduğunu savunan Sarıçizmeli, dış piyasaya olan borçların miktarını bilmediğini söyledi. Dış piyasaya olan borçları bir an önce yapılandırmak gerektiğini belirten Sarıçizmeli, devlete olan borçlarda da önceliklerinin çalışanlarının sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları olduğunu sözlerine ekledi.

Çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını devletten para alarak ödeyeceklerini savunan Sarıçizmeli, devletten borçlanacakları bu parayı 15 yılda geri ödemeyi planladıklarını ifade etti. Bu borcu daha kısa zamanda ödemenin mümkün olmadığını dile getiren Sarıçizmeli, “Keşke daha güçlü bir mali yapı oluşturup, bu borcu daha kısa zamanda ödeyebilsek” dedi.

Bölgedeki otellerden alınması gereken vergi miktarlarını azaltıldığını iddia eden Sarıçizmeli, otellerden daha yüksek vergi alınması gerektiğini söyledi.

Sarıçizmeli, Mehmetçik Belediye başkanına yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, çalışanların günde 13-14 saat çalıştırıldığını ama 8 saat üzerinden ödendiğini savundu. Belediyede temel hizmetlerin vahim durumda olduğunu iddia eden Sarıçizmeli, “Çöpler düzenli toplanmıyor. Otellerden ciddi miktarda çöp geliyor. Evlerden toplanan çöpler vahşice çöplüğe bırakılıyor. Rüzgarın yayılmasıyla birlikte pis kokular Mehmetçik’i esir alıyor” dedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.