1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SARİN GAZI KULLANILMIŞ..!
SARİN GAZI KULLANILMIŞ..!

SARİN GAZI KULLANILMIŞ..!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan Suriye rejimine karşı askeri operasyon düzenlemek için güçlü gerekçeleri olduğunu açıkladı.

A+A-

KERRY, AMERİKAN HALKININ TEK TARAFLI DAVRANMAYAN BAŞKANLARI İLE GURUR DUYMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan Suriye rejimine karşı askeri operasyon düzenlemek için güçlü gerekçeleri olduğunu açıkladı.

Kerry, CNN, NBC ve ABC televizyon kanallarından canlı yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte kendilerine ulaşan bilgiye göre, geçen hafta başkent Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından toplanan saç ve kan örneklerinde sarin gazı kalıntılarının tespit edildiğine işaret etti.

Kerry, elde edilen kanıtların Suriye'de incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler uzmanlarından alınıp alınmadığı sorusunu "Hayır, bu bilgi bağımsız kaynaklardan geldi" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın dün Suriye'ye karşı askeri güç kullanma talebini Kongre'ye sunacağını açıkladığını anımsatan Kerry, Kongre'nin Başkan Obama'ya Suriye'ye askeri operasyon düzenlemesi için destek vereceğinden emin olduğunu dile getirdi.

Kerry, Amerikan halkının tek taraflı davranmayan başkanları ile gurur duyması gerektiğini belirtti.

Başkan Obama'nın çark ettiği iddialarını yalanlayan Kerry, ABD'nin politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını, aksine Başkan Obama'nın "birlikten güç doğar" ilkesine inandığını vurguladı.

Kongre'nin onay vermemesi durumunda Başkan Obama'nın kendi kendine karar alma yetkisine sahip olduğunu belirten Kerry, "Ben, Kongre'nin doğru olanı yapacağından eminim" ifadesini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kendi halkı üzerinde kimyasal silah kullanan Adolf Hitler ve Saddam Hüseyin gibi liderler listesine adını eklediğine işaret eden Kerry, Obama'nın da belirttiği gibi dünyanın Esed'in kimyasal silah kullanmasına seyirci kalamayacağını tekrarladı.

Esed'i masum insanların üzerinde kimyasal silah kullanan bir "katil" olarak niteleyen Kerry, "Bu, kimyasal silahların yol açtığı akıl almaz dehşetten başka bir şey değil. İşte Esed, kendi halkını bu dehşetle karşı karşıya bıraktı" dedi.

AA

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.