1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ŞARJ HAYRATI
ŞARJ HAYRATI

ŞARJ HAYRATI

Şarj hayratı

A+A-

Bir gün bile yetmemeye başlayan akıllı telefon ve tabletlerin şarjlarına taşınabilir bataryalar çözüm sunuyor.

Cebe sığabilen boyutlara ulaşan bu ürünler, kullanıcıların priz veya şarj cihazı aramadan akıllı telefonların bataryasını doldurmayı sağlıyor.

“Şarj cihazınız var mı” veya “Priz nerede bulabilirim”... Bu sorular akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının gün içerisinden en çok sordukları arasında yer alıyor. Akıllı cihazların özelliklerinin hızla gelişmesiyle en büyük sorunlarından biri şarj oldu. Sosyal ağları takip eden, mesajlaşma uygulamalarını kullanan ve görüşme yapan bir sıradan kullanıcının şarjı bir gün bile yetmiyor. Bu da telefonların yanında şarj aletlerinin taşınmasına ve gidilen yerlerde priz aranmasına sebep oluyor. Şarj sorununa da teknolojiden yanıt geldi. Teknoloji üreticilerinin geliştirdiği taşınabilir piller, kullanıcıların en iyi dostu olmaya başladı.

KAPASİTEYE DİKKAT
Taşınabilir pil alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kapasite olarak öne çıkıyor. Piilerin kapasitesi ‘mAh’ simgesiyle belirtiliyor. Buna göre akıllı telefon veya tabletin üzerinde yazan batarya kapasitesini satın alınacak taşınabilir pil ile kıyaslanması gerekiyor. Örneğin, bir akıllı telefonun 2000 mAh kapasitesinde bataryası varsa, satın alınılacak taşınabilir pilin kapasitesi ise en az 2000 mAh olması gerekiyor. Böylece gün içerisinde akıllı telefonun şarjı bitse bile taşınabilir pil ile tam olarak doldurmak mümkün. Tabletlerde ise bu rakam batarya kapasitesine orantılı olarak daha da yukarı çıkıyor. Tablet şarj etmek isteyen kullanıcıların 10 bin mAh kapasitesinden daha düşük bir taşınabilir pil almaması gerekiyor.

KAPAKLAR DA PİL OLDU
Şu anda satışta bulunan iki farklı pil çeşidi bulunuyor. Bunlardan biri akıllı telefon veya tabletlerden ayrı olarak kullanılabilen modeller. Ancak akıllı telefonların kapakları da artık pil olarak kullanılabiliyor. Aksesuvar üreticileri tarafından geliştirilen yeni kapak tasarımları, akıllı telefonların arkasında kılıf olarak kullanılabiliyor. Şarjın bitmesi durumunda ise kılıfta bulunan düğmeye basılıyor. Böylece telefon şarj olmaya başlıyor. Kapak tasarımlı piller boyutlarından dolayı taşınabilir pillere göre daha az kapasiteye sahip. Bu yüzden telefonları daha az şarj edebiliyor.

Hem koruyor hem şarj ediyor

Mophie Juice Pack Air
1700 mAh
iPhone 5/5S uyumlu
250 TL

Microsonic
3300 mAh
Galaxy S4 uyumlu
100 TL

İncipio offGRID
2500 mAh
Galaxy S4 uyumlu
180 TL

Lenmar Meridian
2200 mAh
iPhone 5/5S uyumlu
200 TL

BTK’ya 100 bin şikâyet

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) son 7 ayda 100 bin 837 şikayet geldi. BTK verilerine göre, bu şikâyetlerin 96 bin 100’ü cevaplandırıldı, 133’ü kurum içinde başka birimlere yönlendirildi, 2 bin 77’si işleme konuldu ancak sonuçlanmadı. Şikâyetlerin sektör bazında dağılımına bakıldığında, en fazla şikayetin yüzde 49 ile GSM hizmetleriyle ilgili olduğu görüldü. Yüzde 31’i internet, yüzde 12’si uydu platform, yüzde 7’si sabit telefon, yüzde 0,48’i ise kablo TV hizmetleriyle ilgili gerçekleşti. Konularına göre yapılan ayrımda en fazla şikayet faturalara için geldi. Faturalarla ilgili şikayetlerinin dağılımında en fazla şikayet konusunun yüzde 46,67 ile uydu platformda fesih/geçici durdurma yer aldı. Yüzde 34,16’si GSM faturalarından, yüzde 21,18’i  sabit telefon bağlantı sorunlarından, yüzde 19,35’i ile kablo TV fesih ve geçici durdurmadan ve yüzde 19,21’i ise internet servis sağlayıcılığı faturalarından geldi.

UYGULAMA

 ‘Cep’ şarjına uzaktan takip
‘iBetterCharge’ adlı uygulama, akıllı telefonların şarj durumunun masaüstü veya dizüstü bilgisayardan takip edilmesini sağlıyor. iPhone’larda olan uygulama ücretsiz sunuluyor.

OYUN DÜNYASI

Tetiği erken çekecek
MAFIA serisinin yeni bölümü beklenenden daha erken çıkacak. Oyunun yaratıcısı ‘Take-Two’, oyunun yeni serisi ‘Mafia 3’ için hazırlıklara başladı. Yeni oyunun 2014 sonunda çıkması planlanıyor.

HAFTANIN TRENDİ

Akıllı yüzükle TV kontrolü
RİNG adındaki yeni yüzük, parmak hareketlerini algılayarak, akıllı telefon üzerinden ışık veya TV’yi kontrol edebiliyor. Proje halindeki ürün gelecek aylarda piyasada olacak.

ŞARJ İHTİYACINA SEYYAR ÇÖZÜM

KAPAK tasarıma sahip olan taşınabilir pillerden daha fazla kapasiteye ihtiyacı olan kullanıcılar için harici batarya çeşitleri bulunuyor. Özellikle gün içinde daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyanlar, bu modellerle akıllı telefonlarını veya tabletlerini birkaç kez şarj edebiliyor.

Marka Sony Tunçmatik Ttec Samsung 
Model CP-ELS Powertube EasyCharge Power Bank 
Kapasite 2000 mAh 2600 mAh 5600 mAh 9000 mAh 
Fiyat 50 TL 74 TL 130 TL 200 TL 

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.