1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞARTLI TAHLİYEDEN YARARLANMIŞTI
ŞARTLI TAHLİYEDEN YARARLANMIŞTI

ŞARTLI TAHLİYEDEN YARARLANMIŞTI

Sanık şartlı tahliyeden yararlanıp cezaevinden çıkmasına rağmen, hiç ders almayıp kısa süre sonra yine ayni suçu işledi...

A+A-

Mağusa’da 2014 yılı Eylül ayı içerisinde şüpheli olarak görülen ve üzerinde yapılan aramada 6 gr 123 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunan sanık Nihat Arbak, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…


Mağusa’da 2014 yılı Eylül ayı içerisinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yolda yürürken şüpheli olarak görülen ve üzerinde yapılan aramada 6 gr 123 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan sanık Nihat Arbak, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Arbak, 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

ŞÜPHELİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Sanık Nihat Arbak, 1 Eylül 2014 tarihinde, daha önceden tanıdığı ve uyuşturucu sattığını bildiği “Mehmet” isimli kişi ile karşılaşmış ve sanık Arbak, konu kişiden 2 paket Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde istemişti. Sanık Arbak, ayni gün Mehmet isimli kişinin taş altına sakladığı 2 paket uyuşturucu maddeyi tasarrufuna almıştı. Mağusa Kaleiçinde devriye gezen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ise sanık Arbak’ı yolda yürürken şüpheli olarak görmeleri üzerine sanık Arbak’ı durdurmuş ve üzerinde arama yapmıştı. Yapılan arama sonucunda sanık Arbak’ın üzerinde 2 paket halinde 6 gr 123 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunmuştu.

ŞARTLI TAHLİYEDEN YARARLANMIŞTI

Sanık Nihat Arbak’ın benzeri sabıkası bulunuyor. Sanık Arbak, 5 Mart 2012 tarihinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Sanık Arbak, cezasının yarısını çektikten sonra 20 Haziran 2012 tarihinde şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıkmıştı.

GÜZELER: “KAMUNUN BU İLLETTEN KORUNMASI AMAÇLANMIŞTIR…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Nihat Arbak’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Yasa koyucunun, sanığın mahkum olduğu davalar için, konu uyuşturucu maddenin beden ve ruh sağlığı üzerinde sebep olacağı zararı dikkate alarak 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsatan Güzeler, yasa koyucunun uyuşturucu maddelerin kamu için oluşturduğu tehlikeyi de göz önünde bulundurularak kamunun bu illetten korunmasını amaçladığını belirtti. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucu türlerinden olduğunu ifade eden Güzeler, bireylerin ruh ve beden sağlığına ciddi hasarlar verdiğinin altını çizdi.

“SANIK HİÇ DERS ALMADI…”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Nihat Arbak’ın tasarrufunda bulundurduğu uyuşturucu madde miktarının azımsanamayacak bir miktar olduğunu belirtti. Sanık Arbak’ın 2012 yılında benzeri suçtan yargılandığını ve 6 ay hapis cezasına mahkum edildiğini ancak 20 Haziran 2012’de şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktığını anımsatan Güzeler, sanığın şartlı tahliyeden yararlanıp cezaevinden çıkmasına rağmen hiç ders almayıp kısa süre sonra yine ayni suçu işlediğini vurguladı. Güzeler, sanığın işlemiş olduğu suçların çok ciddi ve vahim suçlar olduğunu dile getirerek, sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olması gerektiğine kanaat getirdiklerini belirtti. Güzeler, sanık Aybak’ı 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.