1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ŞAŞIRTAN DOĞUM KONTROL YÖNTEMLERİ
ŞAŞIRTAN DOĞUM KONTROL YÖNTEMLERİ

ŞAŞIRTAN DOĞUM KONTROL YÖNTEMLERİ

KADIN doğum uzmanları kadınların kullandığı, şaşkınlık yaratan ve kısırlığa neden olan doğum kontrol yöntemlerini açıkladı.

A+A-

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan, Türkiye’de kadınların kullandığı çağdışı doğum kontrol yöntemlerinin kısırlığa bile neden olabildiğini belirterek, Hürriyet’e şunları söyledi:

KABUKLU CEVİZ VAKASI

“Bilimsel doğum kontrol yöntemleri bellidir ve tüm dünyada kabul görür. Ancak ülkemizde kaynanasından, annesinden duyduğu yöntemleri uygulayan, üstelik cahil diyemeyeceğimiz insanlar var. Düşünün hamile kalmamak için cinsel organına birden fazla kabuklu ceviz sokan var.

CİNSEL ORGANA LİMON SIKIYORLAR

Bir kulak çöpüne pamuk dolayıp, üzerine mum damlatıp cinsel organında bekleten, üstelik hemşirelik mezunu insanlar var. Doğum kontrol hapını fitil gibi kullanandan, cinsel ilişki öncesinde vajinasına ve penisine limon sıkan çok sayıda kişi var ve bu en çok tercih edilen yöntem. Bazı insanlar ilişki sonrasında vajinasının içine su tutuyor. Bu kesinlikle çok yanlış bir yöntem.

TEK ÇARE BİLİM

Bu yöntemler ne yazık ki hamile kalmayı engellemediği gibi kısırlığa ya da çözümü olmayan kadın rahatsızlıklarına neden oluyor. Oysa bilimsel yöntemleri kullanmak çok daha basit ve sağlıklı. Vatandaşlar büyük sıkıntılarla karşılaşmadan önce mutlaka kadın doğum uzmanlarına danışmalılar.”

HÜRRİYET

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.