1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SATANA İKİ YIL, YARDIMCIYA 18 AY!
SATANA İKİ YIL, YARDIMCIYA 18 AY!

SATANA İKİ YIL, YARDIMCIYA 18 AY!

2012 yılında 8 paket uyuşturucu olayı karara bağlandı

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 yılında Güney Kıbrıs'tan 8 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu ithal edip satışını yapan sabıkalı uyuşturucu taciri Serdar Tığrak'ı iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırırken, aynı uyuşturucudan satın alıp 2 kere askere satan Fatih Kekçe'de 18 ay hapse mahkum edildi.

8.12.2012 yayını:

Tutuklanan 3 kişiye uyuşturucu satan Serdar Tığrak, avukatının “tutuklu yargılanırsa ailesi perişan olur” savunmasına rağmen aynı suçu tekrar işlediği için hapse gönderildi

Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu üzerlerinde uyuşturucu bulunarak tutuklanan 5 zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Aralarında 17 yaşında bir gencin de bulunduğu zanlılardan 4’ü teminatla serbest kalırken uyuşturucu satıcılığı yapan zanlı ise hapse gönderildi.


SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Narkotik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu üzerlerinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan 17 yaşındaki O.K, 30 yaşındaki Nahit Juri, 46 yaşındaki Cengiz Köklüoğlu, 37 yaşındaki Harun Arif Bahadır ve uyuşturucu madde sattığı gerekçesiyle 32 yaşındaki Serdar Tığrak teminat duruşmasına çıkarıldı. Olguları aktaran polis,3 Aralık 2012 tarihinde saat 12.30 sıralarında Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Nahit Juri, Cengiz Köklüoğlu ve Harun Arif Bahadır’ın tasarrufunda Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Yapılan soruşturmada zanlıların söz konusu maddeyi Serdar Tığrak’tan alındığını tespit ettiklerini kaydeden polis, zanlının tutuklandığını belirtti. Polis,17 yaşındaki O.K’nin de yine Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyon sonucu üzerinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklandığını ifade etti.
AYNI SUÇU TEKRAR İŞLEDİ
Polis, zanlılar O.K, Nahit Juri, Cengiz Köklüoğlu, Harun Arif Bahadır aleyhinde centetikcannabionid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından, zanlı Serdar Tığrak aleyhinde ise centetikcannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Polis,17 yaşındaki zanlının TC vatandaşı olduğunu ailesi ile KKTC’de yaşadığını, diğer 4 zanlının ise KKTC vatandaşı olduğunu belirterek teminat talep etti. Polis ayrıca zanlılardan Serdar Tığrak’ın Haziran 2012 tarihinde Gazimağusa’da uyuşturucu madde satma suçundan dolayı tutuklandığını, ilerde yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldığını ve davasının askıda olduğunu ifade etti.
Aktarılan olguların ardından iddia makamı, tutuklu bulunan O.K, Nahit Juri, Cengiz Köklüoğlu, Harun Arif Bahadır’ın yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve her biri için KKTC vatandaşı bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalanması şartları ile tutuksuz yargılanmalarını talep etti. İddia makamı Serdar Tığrak’ın ise daha önce uyuşturucu satıcılığından dolayı Gazimağusa’da tutuklandığını, soruşturmanın ardından yargılanmak üzere teminatla serbest kaldığını ancak zanlının daha davası bitmeden aynı suçu işlediğini ve bu nedenle yargılanıncaya kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
SAVUNMA, “AİLESİ PERİŞAN OLUR”
İddia makamının talebi üzerine mahkemede söz alan zanlı Serdar Tığrak’ın avukatı, zanlının iki çocuk babası olduğunu, eşinin çalışmadığını ailesine bakmakla yükümlü olduğunu, cezaevine girmesi halinde ailesinin perişan olacağını ileri sürerek teminatla serbest kalmasını talep etti.
DÖRT ZANLI SERBEST KALDI, BİRİ HAPSE GİTTİ
Aktarılan olguları değerlendiren yargıç, zanlının daha önce aynı suçtan tutuklandığını, yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, buna rağmen önceki davası sonuçlanmadan yine aynı suçu işlediğini vurgulayarak, zanlının tutuklu yargılanmasına, davaları görülünceye kadar 1 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdiğini açıkladı. Yargıç diğer zanlılar için talep edilen teminat şartlarını değerlendirdiğini ve zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp bir her biri için bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdiğini belirtti.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.