1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SATICI 4 YIL YATACAK!
SATICI 4 YIL YATACAK!

SATICI 4 YIL YATACAK!

Mahkeme içicilere mülayim davrandı!

A+A-

Uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 7 kişiden üçü denetimli serbestlikten yararlandı, içici oldukları belirtilen üç sanığa ise mahkeme mülayim davrandı
 

Suna ERDEN

Lefkoşa’da Şubat ayı 2018 tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan yedi sanıktan üçü denetimli serbestlikten yararlanma hakkı elde ederken, üç sanık sadece içici oldukları ve uyuşturucu tasarruf ettikleri gerekçesiyle kısa süreli hapis cezaları aldı. Yedi sanıktan uyuşturucu satıcısı olan ve birçok kez uyuşturucu verdiği belirlenen Uğurcan Bük ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün gerçekleştirilen karar oturumunda Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç, yedi sanık hakkındaki kararı açıkladı.  

Toplum endişeli
Başkan Esendağlı sanıkların , “Uyuşturucu madde alma verme tasarruf” suçlarından yargılandıklarını, bu tür suçların ciddi ve toplumda endişe yarattığını söyledi. Sanıklara ceza takdir ederken suçun işleniş şekli ve sanıkların kişisel durumlarını değerlendirdiklerini kaydeden Esendağlı, Abdurrahman Yayar, Feyzi Kaya ve Kamil Yıldırım’ın denetimli serbestlik hakkından yararlanmak istediklerini bu durumun da değerlendirilerek heyet tarafından kabul edildiğini belirtti. Başkan Melek Esendağlı, sanıklar Cemre Sağıroğlu, Ahmet Yusuf Aydönmez ve Turgut Şenol’un,“ Uyuşturucu alma ve tasarruf “suçlarından sanık Uğurcan Bük’ün ise “Uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlarından mahkûm edildiklerini söyledi. Esendağlı, sanık Bük’e verme suçu da işlediği için daha farklı ceza takdir edilmesi gerektiğini açıkladı.

Cezalar suça göre belirlendi
Başkan Melek Esendağlı, aktarmış olduğu olgular ışında sanık Uğurcan Bük’ü aleyhine getirilen  “66 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tasarrufu”, “19 gram uyuşturucu madde verme”, “3 içimlik uyuşturucu madde verme”, suçlarından mahkûm 4 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı. Başkan Esendağlı sanıklar Cemre Sağıroğlu ve Turgut Şenol’u aleyhlerine getirilen, “ Uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçundan 6 ay sanık Ahmet Yusuf Aydönmez’i ise 1 ay hapis cezası ile cezalandıklarını açıkladı.

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.