1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SATIP PARASINI HARCADI
SATIP PARASINI HARCADI

SATIP PARASINI HARCADI

Mağusa’da Nijeryalı öğrenci, yurtta açık bulduğu odadan içeri girip masa üzerindeki tablet bilgisayarı çaldı

A+A-

Gazimağusa’da bir üniversitenin yurdunda kalan Pedram Meimand isimli öğrencinin odasına giren ve masa üzerindeki tablet bilgisayarı çalıp daha sonra kendisinin gibi gösterip Ashraf Uddini’ye satan Nijeryalı öğrenci Tajudeen Garbo Mohammad tutuklandı.

Gazimağusa’da dün sabah mahkeme huzuruna çıkarılan öğrenci, 2 bin TL’lik nakdi teminat emrini yerine getirerek serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliğinde görev yapan polis memuru Kozal Depreli’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlının 4 Ağustos 2013 tarihinde bir öğrenci yurdunun odasının açık kapısından içeriye girerek masa üzerindeki tableti çaldığını ve aynı yerden çıkış yaptığını söyledi.

Zanlının söz konusu tableti 5 Ağustos 2013 tarihinde arkadaşı olan Ashraf Uddini’ye kendisinin gibi gösterip 800 TL’ye sattığını anlatan polis memuru, zanlının sahtekârlıkla para temin ettiğini açıkladı.

Zanlının güvenlik kameraları sonucu tespit edilip tutuklandığını kaydeden tahkikat memuru, mahkemeden Nijerya uyruklu öğrencinin yargılanmaktan kaçmasını önlemek için uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

 Zanlının avukatı Ramadan Sanıvar teminat talebine itirazda bulunmadı.Yargıç Banu Soyer zanlının 2 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün ispatı vücut etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Banu Soyer ayrıca zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.