1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SATIŞ, 23 MAYIS CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK
SATIŞ, 23 MAYIS CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

SATIŞ, 23 MAYIS CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Sanatçı Hüseyin Billur tarafından çizilen resimlerle hazırlanan

A+A-

“EUROPA (ULUSAL MÜZİK ALETLERİ)” KONULU ANMA PUL SERİSİ VE İLK GÜN ZARFI CUMA GÜNÜ SATIŞA SUNULACAK

Posta Dairesi Müdürlüğü, “Europa (Ulusal Müzik Aletleri)” konulu anma pul serisi ve ilk gün zarfı bastırdı.

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları’nın açıklamasına göre, “davul, zurna ve tef” resimlerinin yer aldığı pul ve zarfların satışına, 23 Mayıs Cuma günü başlanacak.

Sanatçı Hüseyin Billur tarafından çizilen resimlerle hazırlanan 80 kuruş ve 1.80 TL’lik pullar 40’ar bin adet; 2.60 TL’den satılacak ilk gün zarfı ise 25 bin adet bastırıldı.

Pullar, bir yıl boyunca satışta olacak.

Nazif Bozatlı, Selçuk Garanti, Nuri Ünüçok, Adem Öksüzoğlu, Sadiye Bektaş Tözüner ve Şenel Bektaş’ın katkılarıyla hazırlanan pul serisi ve ilk gün zarfıyla ilgili broşürde ulusal müzik aletleri tef (def), davul ve zurnayla ilgili şu kısa bilgiler de yer alıyor:

“Tef/Def: Genellikle kadın oyunlarında kullanılan 20-25 cm çapında, daire biçiminde, tahta kasnak veya madeni bir çerçeve üzerine deri gerilerek yapılan ve elle vurularak çalınan bir sazdır. Kasnağın kenarında ince bir tel üzerine geçirilmiş madeni zilleri vardır.

Davul: Yuvarlak bir tahta kasnağın iki yanına gerilen deriyle yapılmış vurmalı bir sazdır. Tuz ve külle temizlenen keçi derisi, kasnağın her iki yanına iple sıkılarak gerilir. Sağ tarafı tokmaklı, sol tarafı ise çirpi ile çalınır. Boyuna asılarak, daha çok meydanlarda ve açık alanlarda çalınır.

Zurna: Kuvvetli ses veren üflemeli bir çalgıdır. Genellikle zerdali ağacından yapılanlar tercih edilmektedir. Daha çok meydanlarda ve açık alanlarda çalınır.”

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.