1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAVCI VE YARGIÇLARLA GÖRÜŞÜP SABIKA SUÇLARINI SİLDİRECEK..
SAVCI VE YARGIÇLARLA GÖRÜŞÜP SABIKA SUÇLARINI SİLDİRECEK..

SAVCI VE YARGIÇLARLA GÖRÜŞÜP SABIKA SUÇLARINI SİLDİRECEK..

vaadlerle kandırdı iddiası;

A+A-

Savcı ve yargıçlarla görüşüp sabıka suçlarının silinmesini sağladıktan sonra bir kişiyi KKTC vatandaşı yapacağı iddiasıyla söz konusu kişiden toplamda 4 bin 60 TL aldığı iddia edilen H.A. isimli zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme ileride yargılanacak olan zanlının teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakılmasına emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında polis memuru Ömer Yavuz, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Polis memuru Ömer Yavuz, zanlının “Sahtekarlıkla para temini” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Ömer Yavuz, H.A. isimli zanlının “Savcı ve yargıçlarla görüşüp sicilini temizlettireceğim” diye iddiada bulunarak, vatandaşlık işlemlerinde yardımcı olacağı gerekçesiyle bir kişiden 2013 yılı Nisan ve Mayıs ayında Lefkoşa’da 2 bin 860 TL, daha sonra yine aynı kişiden Girne’de ise bin 200 TL nakit para aldığını ifade etti. Yavuz, polis tarafından aranan zanlının tespit edilerek hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve 10 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasını talep etti.

Zanlı avukatı Kemal Mut, teminat şartlarına itiraz etmeyince Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlının talep edilen teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakılmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.