1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAVOY SALDIRGANLARI !
SAVOY SALDIRGANLARI !

SAVOY SALDIRGANLARI !

Savoy otele kurşun yağdıran zanlılar;

A+A-

Savoy otele kurşun yağdıran zanlılar Girne Kaza Mahkemesi kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere ağır teminat şartlarına bağlandı

Girne’de faaliyet gösteren Savoy Otel’e otomatik silahla düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklanan Zeynel Abidin Ağabugün, Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün ,Murat Kay,Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan dün teminat talebi ile Girne’de duruşmaya çıkarıldı. Duruşmada 20 Eylül Pazar gecesi Savoy otelin kurşunlanması olayı ile ilgili Zeynel Abidin Ağabugün, Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün ve Murat Kaya’nın yanı sıra incelenen kamera görüntüleri sayesinde Mehmet Cihan Karagöz ve Mehmet Öksüz’ün de tespit edilerek tutuklandığı belirtildi.
HER ZANLI İÇİN BİR KEFİL

Polis, zanlıların mahkeme emri ile 17 gündür tutuklu bulunduklarını, zanlıların soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceklerini belirterek teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme, her zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması, her zanlı için bir kefilin 200 bin TL tutarında kefalet senedi imzalanması, yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

52 EL ATEŞ EDİLMİŞTİ

Girne’de faaliyet gösteren Savoy Otel’e otomatik silahla düzenlenen silahlı saldırıda 52 el ateş edilmiş, tetikçilerden biri, “Zeynel Ağa’nın selamı var” diye bağırdıktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Meydana gelen silahlı saldırının ardından polis, öncelikle aşiret oldukları öğrenilen Ağabugün kardeşler ve Murat Kaya’yı bir gün sonra ise zanlı Karagöz ve Öksüz’ü tutuklamıştı.27 Eylül tarihinde ise zanlı Karagöz ve Öksüz’ün sorumluğunda bulunan evde iki kalaşnikof silah mermileri ile beraber bulunmuştu.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.