1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAVUNDUĞU FİKİRLER NEDENİYLE KİMSE SALDIRIYA...
SAVUNDUĞU FİKİRLER NEDENİYLE KİMSE SALDIRIYA...

SAVUNDUĞU FİKİRLER NEDENİYLE KİMSE SALDIRIYA...

Savunduğu fikirler nedeniyle kimse saldırıya uğramayı haketmez'

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Şansal’ın geçmişte uyuşturucu suçu nedeniyle aldığı cezadan dolayı sınır dışı edildiğini dile getirdi.

Derya: "Bertan Zaroğlu organize bir şekilde sosyal medya üzerinden Barbaros Şansal’ın uçak saatini bildirerek linç edilmesi için insanları Atatürk Havalimanı’na davet etti"

Denktaş: “Eğer fiilen Zaroğlu'nun linç olayını organize ettiğine yönelik bir ifadesi varsa hakkında soruşturma başlatılır” yanıtını verdi.

Şahali: "Bu sınır dışı edilme olayının Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Ankara ziyaretiyle aynı güne denk gelmesi manidar bir durum"

TDP Milletvekili Zeki Çeler ve CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin modacı Barbaros Şansal’ın apartopar bir şekilde ülkeden sınır dışı edilme nedeniyle ilgili soruları üzerine konuşan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Şansal’ın geçmişte uyuşturucu suçu nedeniyle aldığı cezadan dolayı sınır dışı edildiğini dile getirdi. Sosyal medyada en çok saldırıya uğrayanlardan biri olduğunu ve bugüne kadar kimseye ne hukuksal bir işlem yaptığını ne yanıt verdiğini ne de saldırdığını söyleyen Denktaş, “sadece bir kaç kişiye özel mesaj atarak bana neden saldırdığını sordum. Bu yüzden ülkede bilişim yasasının yürürlüğe girmesi gerekiyor” dedi.

“BAKANLAR KURULUNUN İHRAÇ ETME YETKİSİ YOK”

Hangi nedenden olursa olsun bir insana saldırılmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyleyen Denktaş, bu ülkeden çeşitli gerekçelerle bir çok kişinin ihraç edildiğini ve ihraç kararını Bakanlar Kurulunun almadığını, Bakanlar Kurulu’nun sadece ihracı kaldırma yetkisi olduğunu vurguladı.

“SOSYAL MEDYADA HER YAZILANDAN DOLAYI İNSANLARI SUÇLASAK SOKAKTA İNSAN KALMAZ”

Denktaş, “Benim de tasvip etmediğim bir olayla ilgili çıkıp yanıt vermeye çalışıyorum. Bugün Bakanlar Kurulu var bende orada soracağım hükümetten çıkan bir kararla mı yapıldı bu sınır dışı işlemi bilmiyorum. Ben de televizyonda ve sosyal medyada öğrendim dün akşam bu olayı. Sosyal medyada çok şey söyleniyor. Bununla ilgili herkesi suçlamaya kalkarsak sokakta insan kalmaz. Sosyal medyada her yazılanlardan dolayı insanları sınır dışı etsek ülkede insan kalmaz, kendi vatandaşlarımızı da hapise atsak dışarıda insan kalmaz. Köşeyi dönünce karşılaşacağınız bir insanla aranıza kötülük sokmaya ne gerek var. İnşallah ülkemiz de de bu kültür değişmez. Savunduğu fikirler nedeniyle kimse saldırıya uğramayı haketmez.

DENKTAŞ: “BU ÜLKEDE SÖYLEMLERİN EYLEME GEÇMEYECEĞİNE İNANIYORUZ”

Eylem yapmak herkesin hakkdır. KTÖS’e karşı aşırı söylemler var, linç girişimi söylemleri var ben de duyuyorum. Bugün KTÖS’e karşı bir eylem yapılacak fakat polis gerekli önlemleri alarak bir olay çıkmasını engelleyecek. Nasıl bize karşı eylem yapıldığında polis gelip bizi koruyor. Bugün KTÖS’ü de koruyacak. Yapılan söylemlerin bu ülkede faaliyete geçmeyeceğini de biliyoruz.

DERYA: "KUTLU EVREN GELİP HESAP VERSİN"

Barbaros Şansal'ın ülkeden ihraç edilmesine yönelik soruların esas muhattabının İçişleri Bakanı Kutlu Evren olduğunu söyleyen CTP Milletvekili Doğuş Derya, "Kutlu Evren meclis oturumuna gelip bu ihracın gerekçesi hakkında hesap vermelidir" dedi.

DERYA: “BERTAN ZAROĞLU SOSYAL MEDYADA TEBRİK KABUL EDİYOR”

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu’nun sosyal medya üzerinden Barbaros Şansal’ın sınır dışı edilerek linç edilmesisi olayını organize ettiği için tebrik kabul ettiğini iddia eden CTP Milletvekili Doğuş Derya, “geçmişte bize sözlü sözlü saldırıda bulunan bu şahısın yarın obürgün bize de fiili bir zarar vermeyeceği ne malumdur. Facebook artık bilişim alanından çıkıp kamusal alan haline gelmiştir. Organize bir şekilde sosyal medya üzerinden Barbaros Şansal’ın uçak saatini bildirerek linç edilmesi için insanları Atatürk Havalimanı’na davet etti.

Aynı kişi KTÖS’e yönelik olarak ta benzer söylemlerde bulunuyor” diyen Derya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a, “Bilişim yasasını beklemeden Bertan Zaroğlu hakkında girişim yaparak hukuki soruşturma açılacak mı? Çünkü bu ülkede şiddet ve linç kültürü yaratmak için çaba gösterilmektedir. Eğer bununla ilgili önlemler alınmazsa. Yarın şiddet düzeyinde bize de yönelmesi mümkündür. Hukuki işlem başlatılacak mı?” sorusunu yöneltti. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Doğuş Derya’nın sorusu üzerine “eğer fiilen linç olayını organize ettiğine yönelik bir ifadesi varsa soruşturma başlatılır” yanıtını verdi.

ŞAHALİ: “BAŞBAKAN’IN ANKARA ZİYARETİYLE AYNI GÜN SINIR DIŞI EDİLMESİ MANİDAR”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Barbaros Şansal’ın bir buçuk yıl ülkeden sınır dışı edilmediğini ve yılbaşı akşamı yayınladığı bir video sonrası Türkiye’de linç edileceğini bile bile ülkeden sınır dışı edildiğini söyleyerek, bu sınır dışı edilme olayının Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Ankara ziyaretiyle aynı güne denk gelmesinin manidar olduğunu ifade etti

Kıbrıs Postası

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.