1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAVUNMA BAKANLIĞINDAN ÇALINAN HARD DİSK HAKKINDA GELİŞME
SAVUNMA BAKANLIĞINDAN ÇALINAN HARD DİSK HAKKINDA GELİŞME

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN ÇALINAN HARD DİSK HAKKINDA GELİŞME

Askerlik görev süresinin kısaltılmasıyla ilgili tartışmalar ve Savunma Bakanlığından çalınan hard disk...

A+A-

AVUNMA BAKANLIĞINDAN ÇALINAN HARD DİSK BULUNDU

Rum kesiminde, askerlik görev süresinin kısaltılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Askerlik görev süresinin Savunma Bakanlığı tarafından kısaltılmasının iki aşamada gerçekleşeceğini yazan Fileleftheros gazetesi, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ve Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan önerinin onaylanması halinde, görev süresinin ilk önce 18 ay, daha sonra da 15 aya ineceğini ifade etti.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nun, askerlik görev süresinin kısaltılması çabaları ve konuyla ilgili hazırlanan çalışma hakkında dün Rum Meclisi Savunma Komitesi üyelerini bilgilendirdiğini kaydeden gazete, milletvekillerinin konunun genel hatları hakkında bilgilendirildiklerini ve meselenin Bakanlar Kurulu’na gitmesinin ardından derinlemesine bir bilgilendirmede bulunulacağını ifade etti.

RMMO’nun re-organizasyonunun 3 aşamada gerçekleşeceğini ve askerlik görev süresinin kısalması için gerekli ön koşulun re-organizasyonun birinci aşamasının hayata geçirilmesi olduğunu kaydeden gazete, ilk aşamanın, bazı birliklerin dağıtılması ve var olan birliklerin de, personel artırarak ve buna eş zamanlı olarak sözleşmeli asker alımıyla güçlendirilmesi olduğunu anlattı.

Gazete bu iki koşulun yerine getirilmemesi halinde, askerlik görev süresinin kısalamayacağını ekledi.

Öte yandan, Savunma Bakanlığının başlıca amacının RMMO’nun re-organizasyonu olduğunu ve askerlik görev süresinin kısaltılıp kısaltılmayacağının da bu çerçevede ortaya çıkacağını dile getiren Savunma Bakanı Fotis Fotiu, re-organizasyon ile askerlik görev süresinin kısaltılmasının yollarının birbirine paralel gittiğini dile getirdi.

RMMO’nun muharebe kabiliyetinin bu durumdan etkilenmeyeceği taahhüdünde de bulunan Fotiu, en uygun olanın, askerlik süresinin 15 aya inmesi olduğunu dile getirdi.

Fotiu, Bakanlar Kurulunun yarın gerçekleşmesi beklenen toplantısında, re-organizasyon ve askerlik görev süresinin kısaltılması için RMMO ile işbirliğinde hazırlanan öneriye ilişkin olarak Bakanlar Kurulu’nu bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Haravgi gazetesi ise haberinde, ortada askerlik görev süresinin kısaltılmasıyla ilgili herhangi bir karar bulunmadığını ve Savunma Bakanlığı tarafından koparılan gürültünün, daha çok küçük sebepten dolayı meydana getirildiğini yazdı.

Gazeteye göre dün Rum Meclisi Savunma Komitesi üyelerini bilgilendiren Fotiu, bunun askerlik görev süresinin kısaltılmasıyla ilgili bir yasa tasarısı değil, yalnızca bir çalışmadan ibaret olduğunu söyledi.

Bu çalışmanın bir önceki yönetim tarafından hazırlanmış olandan çok da farklı olmadığını, yalnızca güncellenmiş olduğunun görüldüğünü kaydeden gazete, hem yeni hem de eski çalışmanın, askerlik görev süresinin kısaltılmasını, tam anlamıyla RMMO’nun re-organizasyonu ve modernleşmesiyle ilişkilendirmekte olduğunu ekledi.

Öte yandan haberde, askerlik görev süresinin kısaltılması için 2016 yılından önce herhangi bir karar alınmasının beklenmediği de belirtildi.

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN ÇALINAN HARD DİSK BULUNDU

Öte yandan Alithia gazetesinde yer alan bir haberde ise, Rum Savunma Bakanlığından çalınan hard diskin, anonim bir telefonun ardından bulunduğu haber verildi.

Hard diskin Bakanlık içerisinde çalışan biri tarafından çalındığının tahmin edildiğini ve olayın failinin hard diskten dün akşamüzeri kurtulmasının ardından, bunun anonim bir telefon ihbarının ardından bakanlığın dışındaki bir alanda tespit edildiğini yazan gazete, araştırmaların sürmekte olduğunu ifade etti.

Hard diskin yalnızca yedekleme amacıyla kullanılmakta olduğunu kaydeden gazete, hard diskin içerisinde bakanlığa ait herhangi bir ortak veya gizli belge bulunmadığını belirtti.

İlgili haberlerde, bakanlıktan hard disk çalınmasının ardından, Rum Savunma Bakanlığı’nın güvenlik sisteminin güvenirliğinin sorgulanmaya başladığı da belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.