1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA
SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

Basında çıkan haberleri yalanladı;

A+A-

 

Rum Savunma Bakanlığı’nın, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) yakıtsız kaldığı ve olağanüstü operasyonel ihtiyaçlarla ilgili stoklarını kullanmakta olduğu konusunda, dün basında çıkan haberleri yalanladığı haber verildi.

Alithia ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, Rum Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, bugüne kadar RMMO’nun gerekli miktardaki yakıtının, onaylanmış mevcut fonlardan karşılanmakta olduğunu ve acil durum stoklarının kullanılmasına gerek kalmadığını ifade etti.

Yayımladığı basın bülteninde, kamu maliyesiyle ilgili zor şartlara ve devlet bütçesindeki giderlerin azaltılması ihtiyacına karşın, Rum Hükümetinin, Savunma Bakanlığı’na ilişkin olarak, 2014–2016 dönemine ilişkin bütçelerin sabit kalmasına karar verdiğini dile getiren Rum Savunma Bakanlığı, bakanlığın 2015 ve 2016 bütçesinde azalma olmayacağını ve bütçenin 2014’tekiyle aynı seviyelerde muhafaza edileceğini belirtti.

Gazeteye göre Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı’yla işbirliği içerisinde, RMMO’nun kesintisiz yakıt ve gıda tedarikiyle düzgün bir şekilde çalışmasının garantiye alınması için, 2014 bütçesinde tahsis edilen ödeneklerin doğru bir şekilde dağıtılmasına ilişkin gerekli faaliyetlerde bulunduğunu da ifade etti.

Haberde, RMMO’nun yakıt ihtiyacıyla ilgili olarak ise, bugüne kadar gerekli miktarların onaylanmış mevcut fonlardan karşılanmakta olduğu ve acil durum stoklarının kullanılmasına gerek kalmadığı yinelendi.

Haravgi gazetesi ise “RMMO’da Yakıt Eksikliği Problemi Var” başlıklı haberinde, Rum Savunma Bakanlığı kaynaklarından elde ettiği bilgilerin, RMMO’da yakıt eksikliği sorunu olduğu konusunda, ısrarcı olduklarını yazdı.

Savunma Bakanlığının ise, dün yaptığı açıklamayla, Maliye Bakanlığıyla bazı düzenlemeler yapıldığı ve sorun olmadığı konusunda ikna edici olmaya çalıştığını yazan gazete, askeri birlik komutanlarının, baş gösteren yakıt eksikliği konusunda bilgilendirildiklerini ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.