1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAYACIMI İZİNSİZ DEĞİŞTİRDİLER”
“SAYACIMI İZİNSİZ DEĞİŞTİRDİLER”

“SAYACIMI İZİNSİZ DEĞİŞTİRDİLER”

“Sayacımı izinsiz değiştirdiler”

A+A-

Yakup Genç, Esentepe Belediyesi'ni, su sayaçları konusunda halkı kandırmakla suçladı

Ceren ÖZBİL

Esentepe'de yaşayan Yakup Genç, Esentepe Belediyesi'nin, evindeki ve bölgedeki daha birçok evdeki su sayacını izin almadan değiştirip, yerine akıllı sayaç taktığını iddia etti.

Genç bu konuyu avukatına bildirdiğini söyleyerek, mahkemeye taşıyacağını anlattı.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ise, su kaçağını önlemek için sayaçları değiştirdiklerini söyledi.

Erdoğan geçmişte suyu 0.25 kuruşa satın alırken artık 2.30 TL'den aldıklarını ve bununda belediyeye ciddi bir külfet getireceğini ifade etti ve şu anda bölgede 100 ton civarında su kaçağı olduğunu söyledi.

"Hiç bir test yapmadılar"

Genç, belediyenin kendisinden izin almadan evindeki su sayacını değiştirdiğini ve sebep olarak da bölgede kaçak su kullanımının önüne geçilmesinin gösterildiğini ifade etti.

Ancak eski su sayaçlarının bozuk olduğunu gösteren hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Genç, şu şekilde konuştu:

“Ben evime girilip sayacımın değiştirilmesine izin vermedim. Evde olmadığım bir gün gelip iznim olmadan değiştirdiler. Bu sayaçların bozuk olduğunu ve bu nedenle kaçakların tespit edilemediğini söylediler. Bende belediyenin düzenlemiş olduğu toplantıya katıldım ve bu sayaçlarla ilgili ne gibi bir test yaptıklarını sordum. O da bana teknik bir test yapmadıklarını ve bilirkişi raporu da olmadığını söyledi. Burada bir yanlış bilgilendirme söz konusudur. Makam sahipleri istedikleri bilgiyi vererek istediklerini uygulamaya çalışıyorlar.”

"KDV kalktı, fiyat arttı"

Yakup Genç, Bakanlar Kurulu'nun Türkiye'den gelen su için KDV alınılmayacağı konusunda bir karar ürettiğini, ancak buna rağmen Esentepe Belediyesi'nin aldığını anlattı.

Şikayet etmesi üzerine KDV'nin kaldırıldığını kaydeden Genç, ancak bu seferde KDV alınmamasına rağmen ödediği su fiyatının arttığını belirtti.

Genç, KDV ile birlikte bir önceki dönem 40 TL öderken, son ayda KDV olmadığı halde 45 TL ödediğini ifade etti. Esentepe Belediyesi'nin göndermiş olduğu faturalarda kaç ton su alındığına dair bir bilgi olmadığını söyleyen Genç, bunun yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Genç, ayrıca Türkiye'den gelen suyun herhangi bir arıza nedeniyle ulaşamaması durumunda yine KKTC'deki suyun vatandaşlara verileceğini ve 0.25 kuruş olan bu su için de Türkiye'den gelen su için ödenen fiyat uygulanacağını anlattı.

Erdoğan: 100 ton su kaçağı var

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da, suyu 5 tona kadar 4 TL, 5 tondan 15 tona kadar 15 TL, 15 tondan sonra da 6 TL'den sattıklarını söyleyerek fiyatların pahalı olmadığını ifade etti. Erdoğan şu şekilde konuştu:

“Zaten Türkiye'den gelen su şebekenize ulaştığı zaman Su İşleri Dairesi sizin kaynaklarınızla verdiğiniz suyu kesecek. Ola ki bir arıza olursa onu devreye sokabileceksiniz. Zaten biz bu suyu Türkiye'den 2.30 TL'ye aldık ve 4 TL'ye satıyoruz.  Bizim bölgede yenilenmeyen şebekeler, su kaçakları vardı. Su kaçakları yüzde 35-40 civarındaydı. Eskiden kaynaklarımızdan aldığımız suyu 0.25'e alırdık. 100 ton kaçak olsa bile ayda bunu devlete 0.25'ten ödediğimiz için bize çok dokunmazdı. Şimdi suyu 2.30'dan aldığımız için ve otomatik olarak devlet katkısından kesileceği için daha dikkatli olmak zorundayız.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.