1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SAYIN ERDOĞAN, ÜZÜLMESİN, DİRENSİN
SAYIN ERDOĞAN, ÜZÜLMESİN, DİRENSİN

SAYIN ERDOĞAN, ÜZÜLMESİN, DİRENSİN

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Gezi Parkı odaklı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Sayın Erdoğan, üzülmesin, dirensin. Bu olaylarla ilgili olarak diğer ülkelerin oyunlar düzenlediği herkes tarafından biliniyor' dedi.

A+A-

TİKA Başkanı Serdar Çam'ı Bilyana Villası'nda kabul eden İvanov, Taksim Gezi Parkı odaklı olayları yakından takip ettiklerini, bu konuda Makedonya'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın önemli bir devlet adamı olduğunu ifade eden İvanov, "Sayın Erdoğan, üzülmesin, dirensin. Bu olaylarla ilgili olarak diğer ülkelerin oyunlar düzenlediği herkes tarafından biliniyor. Onun kalbi bizimle, bizim kalbimiz de onunla" diye konuştu.

TİKA'nın Makedonya'da uyguladığı projelerden memnuniyet duyduklarını dile getiren İvanov, TİKA Başkanı Çam'dan, aslen Makedonyalı olan eski Başbakanlardan Ali Fethi Okyar'ın ismini yaşatacak bir proje hazırlanmasını talep etti.

Çam da İvanov'un kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İvanov'a "Atatürk'ün Baba Evi" projesi hakkında bilgiler verdi.

Çam ve beraberindekiler daha sonra, Ustruga'daki Osmanlı eseri Mustafa Çelebi Camisi ile onarımı TİKA tarafından gerçekleştirilen Pir Mehmed Hayati Türbesi'ni ziyaret etti ve Ustruga Müftülüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Çam'a ziyaretlerinde, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Ali Maskan, İnsan Kaynakları ve Destek Birimi Daire Başkanı Gökçen Kalkan ve TİKA Makedonya Koordinatörü Mahmut Çevik de eşlik etti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.