1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAYIN ÖZGÜRGÜN, ŞAHAPOĞLU'YLA İLGİLİ İDDİA ETTİĞİ ŞAİBELERİ AÇIKLASIN”
“SAYIN ÖZGÜRGÜN, ŞAHAPOĞLU'YLA İLGİLİ İDDİA ETTİĞİ ŞAİBELERİ AÇIKLASIN”

“SAYIN ÖZGÜRGÜN, ŞAHAPOĞLU'YLA İLGİLİ İDDİA ETTİĞİ ŞAİBELERİ AÇIKLASIN”

“Sayın Özgürgün, Şahapoğlu'yla İlgili İddia Ettiği Şaibeleri Açıklasın”

A+A-

 

YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ: “SAYIN HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN’Ü İDDİA ETTİĞİ ŞAİBELERİ AÇIKLAMAYA ÇAĞIRIRIM”

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü, Turizm Müsteşarlığı görevinden istifa eden Şahap Aşıkoğlu ile ilgili iddia ettiği şaibeleri açıklamaya çağırdı.

Dizdarlı, ayrıca Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu da; “Her halükarda bakanlığında yer alındığı iddia edilen şaibeleri araştırmaya veya ilgili mercileri gerekli araştırmaları yapmaya çağırmaya” davet etti.

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı yazılı açıklamasında, “38/1996 sayılı Ombudsman Yasası’nın 15 (1) maddesinin” Yüksek Yönetim Denetçisi’nin basında çıkan haberler, elde ettiği duyumlar ve yaptığı gözlemler sonucu resen harekete geçebileceğini öngördüğünü kaydetti.

Dizdarlı bu bağlamda, son zamanlarda gündemi işgal eden ve basında yer alan bazı haberlere istinaden şeffaflık ve temiz toplum ilkelerinin yerine getirilmesi maksatları ile harekete geçme ihtiyacı hissettiğini kaydetti.

Emine Dizdarlı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün 23 Ekim tarihinde bir internet haber sitesinde; “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın koalisyon hükümetinde üstlendiği bakanlıkların hizmetlerinden birinci derecede sorumlu olan UBP’yi bir şaibeli bürokrata mecbur kılma gayretini hayretle karşıladığımızı belirtir, bize yaptığı telkini değerlendirerek hem yasal hem de teamül sayılan hakkımızı talepte ısrarlı olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” dediğini kaydetti.

Dizdarlı, Hüseyin Özgürgün’ün 24 Ekim tarihinde de başka bir yerel gazetede de; “3 dakikada bir bakanı atayan Cumhurbaşkanı, 30 gündür, bir Turizm Bakanlığı Müsteşarı’nı ki, bu müsteşar şaibeli bu müsteşar ve hakkında bizim çok duyumlarımız var, yarın ortaya çıkacak olan o şaibeli müsteşarlığı aldırtmadığı için çıkacak olan sorunlara bize nasıl söyleyecek. Birçok şaibeyi paylaştık. Değişmez değildir. Yıpranır” dediğini belirtti.

“ŞAİBELER NETLİĞE KAVUŞTURULMALI”

Basından alıntısı yapılan haberlerden görüleceği üzere Hüseyin Özgürgün’ün birçok kez Şahap Aşıkoğlu’nu ima ederek, “Şahap Aşıkoğlu’nun şaibeli işler yaptığını veya Turizm Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yaptığı sürece şaibeye karıştığını” söylediğini ifade eden Dizdarlı, şunları kaydetti:

“Hepimizin bildiği üzere bu söylentilerden bir süre sonra Şahap Aşıkoğlu Turizm Bakanlığı’ndaki müsteşarlık görevinden istifa etmiş ve geçtiğimiz günlerde yerine Kemal Deniz Dana atanmıştır.

Sayın Hüseyin Özgürgün’ün iddia ettiği şaibelerin, sayın Şahap Aşıkoğlu’nun görevden istifa edip etmediğine bakılmaksızın, şu anda görevde olan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve ilgili merciler tarafından araştırılıp netliğe kavuşturulması, kamu vicdanı, idarenin şeffaf olması gereği ve temiz toplum anlayışı için elzemdir.

Netice olarak, idarenin açıklık ve şeffaflık ilkelerine uygun hareket etmesi gerektiği gerçeğine istinaden, Sn. Hüseyin Özgürgün’ü iddia ettiği şaibeleri açıklamaya, Sn. Faiz Sucuoğlu’nu ise her halükarda bakanlığında yer alındığı iddia edilen şaibeleri araştırmaya veya ilgili mercileri gerekli araştırmaları yapmaya çağırmaya davet ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.