1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAYIŞTAY RAPORLARI NEDEN YARGIYA İNTİKAL ETMİYOR?”
“SAYIŞTAY RAPORLARI NEDEN YARGIYA İNTİKAL ETMİYOR?”

“SAYIŞTAY RAPORLARI NEDEN YARGIYA İNTİKAL ETMİYOR?”

Sayıştaylığı’nın 2001 yılından bugüne yaptığı denetimlerde tespit ettiği usulsüzlükler...

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SODEP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, Sayıştaylığı’nın 2001 yılından bugüne yaptığı denetimlerde tespit ettiği usulsüzlükler hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen bugüne dek yasal işlem başlatılmadığını belirterek, eleştirilerde bulundu. Tunalı, “Sayıştay raporları neden yargıya intikal etmiyor?” dedi.

Tunalı açıklamasında,  SODEP’in konuyla ilgili Savcılık ve Polis Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde yetkililerin kendilerine yeterli bilgi aktarmadığını ve “soruşturma devam ediyor” denilerek örtbas edildiğini savundu.

Konuların takipçisi olması için eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek bilgi aktardıklarını da anımsatan Tunalı,  ancak bugüne dek bu konularla ilgili kamuoyuna herhangi açıklama yapılmadığını ileri sürdü.

Tunalı konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Hesap sorulamayan bir düzenin devam ettiği KKTC’de birçok sorunun halen yaşandığı bilgileri kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen neden sonuca ulaşılamıyoruz? Bunun cevabını 40 yıldır hiçbir Hükümet veremiyor. Çünkü bu usulsüzlükleri yapanlar kendi yandaşlarıdır.

Başbakanlık Denetleme Kurulu olmasına rağmen bu kurulun tespit ettiği usulsüzlükler de bugün oldu açıklanmıyor. Polis tarafından sonuçlanan dosyaların olduğu bilgisine ulaştık ancak emareler  bugün oldu Sayıştay tarafından polise verilmiyor.

Meclisimizde Kıbrıs Türk hava Yolları ve Batık Bankalarla ilgili dosyalar Komite arşivlerinin tozlu raflarında bekletiliyor. Mecliste hiçbir vekil ağzını açıp bu dosyaların sonuçlanması gerekir dahi diyemiyor. Bu usulsüzlük dosyalarının arkasında bazı vekillerin olması nedeni ile sonuca ulaşmak elbet olmayacaktır. Kimsenin hesap soramadığı bir düzenin yaratıcıları bu düzenin devam etmesi için görmedim duymadım görüntüsünde.”

SODEP’in bu hafta içerisinde halk adına Anayasa Mahkemesi’ne gerekli yasal bildirim yaparak dosya vereceğini belirten Tunalı, yine sonuç alınmadığı takdirde ‘işlere’ engel koyanları KKTC halkına şikayet edeceklerini kaydetti.

Tunalı, bir siyasi parti olan SODEP’in meclise girdiğinde; sorunları çözen adaletli bir düzen kuracağını da ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.