1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SBA GÜMRÜK MEMURU UYUŞTURUCU İTHALİNDEN...
SBA GÜMRÜK MEMURU UYUŞTURUCU İTHALİNDEN...

SBA GÜMRÜK MEMURU UYUŞTURUCU İTHALİNDEN...

10 bin TL nakdi teminat ile serbest

A+A-

Güney Kıbrıs’tan Hintkeneviri ve Kokain ithal ederken yakalanan SBA gümrük Memuru zanlı Ali M. Soyer, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

 

Gamze PİR BAYKUR

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye Hintkeneviri ve Kokain türü uyuşturucu madde ithal ederken yakalanan SBA Gümrük memuru zanlı Ali M. Soyer almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Soyer, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

“Sotiri” isimli bir Rum’dan aldığını beyan etti

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 13 Nisan tarihinde Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapan zanlı Ali M. Soyer’in kullanımındaki araçta yapılan aramada 13 gr 40 mg Hintkeneviri ve 13 gr 510 mg Kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini söyleyen Özdesoy, gönüllü ifadesinde konu maddeleri Rum tarafında bulunan “Sotiri” isimli bir kişiden aldığını beyan ettiğini belirtti. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade eden Özdesoy, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Ali M. Soyer’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 1 KKTC vatandaşının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine, zanlının 10 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.