1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SCHULZ: “AVRUPA PARLAMENTOSU TÜRKİYE’YE AİHM KARARLARINI UYGULAMASI İÇİN ISRAR EDECEK”
SCHULZ: “AVRUPA PARLAMENTOSU TÜRKİYE’YE AİHM KARARLARINI UYGULAMASI İÇİN ISRAR EDECEK”

SCHULZ: “AVRUPA PARLAMENTOSU TÜRKİYE’YE AİHM KARARLARINI UYGULAMASI İÇİN ISRAR EDECEK”

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, AP’nin Türkiye’ye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarını uygulaması için ısrar edeceğini kaydetti.

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz,  AP’nin Türkiye’ye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarını uygulaması için ısrar edeceğini kaydetti.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, “Avrupa Üniversitesi” Rektörü Andreas Orfanidis’in konuyla ilgili mektubuna cevap veren Schulz, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile ilgili ilerleme raporunda, AİHM kararlarına özel bir atıfta bulunduğunu ve AB’ye üyelik sürecindeki her aday ülkenin, Kopenhag Kriterleri’ne tam uyum sağlamasına vurgu yaptığını anımsattı.

Habere göre Schulz, AP’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk makamlarıyla kurdukları diyalog çerçevesinde, AİHM kararlarıyla ilişkili olup da askıda bulunan tüm meselelere bakacağını ifade etti.

Gazete, bu mektubun, AB’li yetkililerin Orfanidis’e gönderdikleri ikinci mektup olduğunu ve daha önce de Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’dan konuyla ilgili mektup aldığını anımsattı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.