1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SCHUMACHER'E İKİNCİ OPERASYON YAPILDI
SCHUMACHER'E İKİNCİ OPERASYON YAPILDI

SCHUMACHER'E İKİNCİ OPERASYON YAPILDI

Michael Schumacher'in son durumu ile ilgili yeni bir basın toplantısı düzenlendi

A+A-

Kayak yaparken geçirdiği kaza sonucunda ciddi şekilde yaralanan Michael Schumacher'in son durumuyla ilgili Grenoble Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Schumacher'e dün gece ikinci bir operasyon yapışldığı ve durumunda düzelme görüldüğü ifade edildi. Açıklamaların tamamı şu şekilde:

 

Dün operayonu gerçekleştirdik. Beyin filmini çektik. Hafif bir iyileşme gözlemledik. Öğleden sonra kendisinin durumunda bir iyileşme gördük. Beynindeki baskı biraz da olsa azaldı. Bu şu anlama geliyor. Şu anda durumunun kötüye gitmediğini söyleyebilirim. Schumacher’in durumunu diğer cerrahlarla da konuşuyoruz. Görüşmeler sonucunda size bir iyileşme olduğunu söyleyebilirim. En başta bir operasyona giremeyeceğimizi söylemiştik fakat dün gece gerçekleştirdiğimiz operasyon sonuunda Schumacher’in beynindeki baskıyı azaltabildik. Görece iyi bir sonuç aldığımızı söyleyebilirim. Dolayısıyla bugün birkaç beyin filmi daha çektik. Kanamayı azalttığımızı söyleyebilirim. Düne göre durumu daha fazla kontrol altında.

Operasyon sırasında ailesinin iznini de aldık. Böylesine bir beyin travmasından sonra ikinci bir ameliyat yapmak zordu. Fakat beynindeki kanı boşaltmamız gerekiyordu. Filmler, beynindeki kanın doğru bir şekilde boşaldığını gösteriyor. Fakat beyinde daha fazla lezyon olduğunu da gördük çektiğimiz filmler sonucunda. Bu lezyonları her bir saat takip etmemiz gerekiyor. İki saatlik bir operasyonun ardından durumunun daha iyi olduğunu söylemeliyim. Ancak bu tehlikenin geçtiğini anlamına gelmiyor. Sadece biraz daha zaman kazandık. Önümüzdeki saatler sonucu görmek adına on derece önemli.

Tehlikenin geçtiğine dair bir şey söyleyemem. Durumu her an değişebilir. Bu iyi şekilde de olabilir kötü şekilde de. Kendisi hâlâ kritik eşikte. Durumu hâlâ kritik. Bu durumda her şeyi beklemek lazım. Schumacher şu an kontrol altında. Komada tutuluyor. Gerekli olduğu sürece de komada tutulacak. Dün gece çektiğimiz filmler bizi gerçekten şaşırttı. Kaydettiği ilerleme çok büyük.

Şu an bir başka hastaneye transfer edilmesi tehlikeli olabilir. Diğer hastanelerden de destek alıyoruz. Kendisinin bu hastanede kalması şu an için önemli. Daha sonra ailesinin ve doktorların kararıyla başka bir hastaneye nakledilmesi gündeme gelebilir. Şu an beynindeki anomali durumunu değiştirmeye çalışıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.