1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ŞEB-İ ARUS" TÖRENİ
"ŞEB-İ ARUS" TÖRENİ

"ŞEB-İ ARUS" TÖRENİ

Lefkoşa Mevlevi Müzesinde "Şeb-i Arus" töreni düzenlendi.

A+A-

Gençlik Dairesi Müdürlüğü organizasyonuyla Din İşleri Başkanlığı ve Vakıflar İdaresi'nin katkılarıyla Lefkoşa Mevlevi Müzesinde "Şeb-i Arus" töreni düzenlendi.

Ölümü sevgiliye (Allah'a) kavuşmak olarak gören Mevlana'nın hayata gözlerini yumduğu 17 Aralık, ''Şeb-i Arus'', yani ''Düğün Gecesi'' olarak adlandırılıyor.

Açılış konuşmasını Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun yaptığı etkinliğe, UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gecede Şeb-i Arus töreninin düzenlenmesine katkı koyanlara da plaket takdim edildi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, geçmişte ailesiyle birlikte Konya’ya gerçekleştirdikleri ziyarette Mevlana’dan çok etkilendiğini ve yıllar sonra Vuslatın 740. Yılında kendi ülkesinde böyle bir etkinlik düzenlemekten gurur duyduğunu söyledi.

Geceyi düzenlemesine katkı sağlayanlara ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları ve sema grubuna teşekkür eden Eroğlu, konuşmasını Mevlana’nın “Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” sözleriyle tamamladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.