1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SEBEBİ BU FOTOĞRAF MI?
SEBEBİ BU FOTOĞRAF MI?

SEBEBİ BU FOTOĞRAF MI?

Vakıfbank sponsorluktan çekildi

A+A-

Vakıfbank, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği 'Yılın Basın Fotoğrafları' yarışma sponsorluğundan çekildi. Vakıfbank, 2009 yılından bu yana yarışmanın ana sponsorluğunu üstleniyordu.

Türkiye Foto Muhabirleri’nin düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda  başta “Kırmızılı kadın” olmak üzere geziden kareler de yer almıştı. Vakıfbank'ın sponsorluktan bu yüzden mi çekilip çekilmediği bilinmiyor.  Banka konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.


Dernek, bankanın desteğini çektiğini “Anasponsorluk sözleşmesi Vakıfbank tarafından 24 Şubat’ta ödüllerin açıklanmasının ardından tek taraflı olarak gerekçe gösterilmeden fesh edilmiştir. Banka yarışma sonuçları basına yansır yansımaz sponsorluğunu çektiğini 25 Şubat’ta sözlü 26 Şubat’ta da yazılı olarak açıkladı. Uzlaşma için harcanan çabalar sonuç vermediği için duyuru geç yapıldı" sözleriyle duyurdu

Açıklamada, "Bu çerçevede TFMD faaliyetleri ve yarışma ile ilgili haber ve fotoğraflarda bundan böyle “Vakıfbank” ifadesinin geçmemesi, bankaya ait isim, logo, simge ve sair herhangi bir işaretin kullanmaması bankanın hukuki talebidir. Bu konuda derneğimizin hukuki haklarını da korumak adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyoruz. Yarışmamız, yeni bir destek ismi açıklanana kadar “TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” olarak anılacaktır" denildi.


 
29 YILDIR DÜZENLENİYOR

29 yıldır aralıksız olarak sürdürülen Yılın Basın Fotoğrafları organizasyonunun 2009 yılından bu yana bankanın anasponsorluğu ile gerçekleştiriliyordu. Nisan ayında yapılacak töreninde Vakıfbank’ın desteğini çekmesiyle yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yarışmaya adını veren Vakıfbank’ın son anda desteğini çektiğini açıklaması yeni destekçi bulunmasını da güçleştireceği için ödüllerin dağıtılması da sıkıntıya girdi.
 

 

 
 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.