1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEBEKE İŞİ!
ŞEBEKE İŞİ!

ŞEBEKE İŞİ!

KKTC’ye getirirken yalnız değildi

A+A-

Güney Kıbrıs’ tan sirkat ettiği aracın plakasını değiştirerek, kiralık araçmış gibi KKTC’ ye sokan ve çıkış yapmak üzereyken 5 Ocak’ ta Beyarmudu sınır kapısında yakalanan Mohammed Amine Kheorudi dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 5 gün ek tutukluluk emri  alındı.

Tam çıkış yapacakken yakalandı

Mahkemeye yeminli şahadette bulunan Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’ de görevli polis memuru Salih Keskinel zanlının 26 aralık günü Mario Mama isimli rum şahıs’ tan sirkat ettiği aracı Akyar sınır kapısından kiralık araçmış gibi göstererek KKTC’ ye soktuğunu ve 5 Ocak tarihinde aynı araç ile Beyarmudundan çıkış yapmak istediği esnada yakalandığını anlattı.

Aranan diğer şahıslar tespit edildi

Zanlının 6 Ocak Pazartesi günü Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Keskinel, bu 3 günlük süre zarfında, aranan diğer şahısların tespit edildiğini, söz konusu sahısların evlerinde arama yapıldığını ancak hiç bişey tespit edilemediğini söyledi.

2 araç daha var

Mesele ile ilgili olarak sirkat edilen  2 aracın daha olduğunu ancak konu araçların henüz  bulunamadığını anlatan  Keskinel, konu araçların sahibi Marios Mama’ nın sirkat edilen 4 aracı ile ilgili Rum polisinin de soruşturma başlattığını ve kendilerinin de  Rum polisi ile irtibat halinde olduklarını aktardı.

Serbest kalırsa emareleri etkileyebilir

Zanlının serbest kalması halinde, kayıp olan araç ve emarelere doğrudan etki edebileceğini söyleyen Keskinel, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı avukatının da tutukluluk süresine itirazı olmadığını beyan etmesinin ardından Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdiğini açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.