1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİL TOKER’E SADECE 4 AY HAPİSLİK VERİLDİ
SEÇİL TOKER’E SADECE 4 AY HAPİSLİK VERİLDİ

SEÇİL TOKER’E SADECE 4 AY HAPİSLİK VERİLDİ

Sahte evrak ile başkasına ait apartmanı 210 bin Sterlin’e satan Seçil Toker’e sadece 4 ay hapislik verildi

A+A-

Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’a, 5 Haziran 2015 tarihinde başkasına ait kimlik ile giriş yapan, Türkiye’de hazırlattığı sahte vekâletnameyle, başka bir şahsa ait 6 dairelik apartmanı, 210 bin İngiliz Sterlin (yaklaşık 850 bin TL) karşılığında Girne’de yaşayan bir çifte satan Seçil Toker hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, “Sahte resmi evrak düzenleme, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla kayıt temini suçlarından” yargılanan sanığı 4 ay hapis ile cezalandırdı. 

Son zamanlarda bu suç yaygınlaştı

Kararı okuyan Yargıç Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçların son zamanlarda ülkemizde görülen yaygın suçlardan olduğunu ve verilecek olan cezanın kamu vicdanını rahatlatan aynı zamanda sanıkları ıslah edici nitelikte olması gerektiğini ifade etti. Esendağlı, sanığı “Sahte resmi evrak düzenleme, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla kayıt temini suçlarından” 4 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Olay nasıl olmuştu?

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay şu şekilde olmuştu: Sanık Toker, 5 Haziran tarihinde başkasına ait kimlik ile KKTC’ye giriş yaptıktan sonra Türkiye’de hazırlattığı sahte vekâletnameyle, başka bir şahsa ait 6 dairelik apartmanı, 210 bin İngiliz Sterlin (yaklaşık 850 bin TL) karşılığında Girne’de yaşayan bir çifte satmıştı. Sanık ayrıca apartmanı sattığı kişilerin üzerine tapu devir işlemleri de yaptırmıştı. Tutuklanan sanığın   Ziraat Bankası’na ait Cizre hesabında 597 bin TL tespit edilmiş, sanığın erkek kardeşinin hesabında da 200 bin TL olduğu belirlenmişti. 

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.