1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİLİRSE GÜNEY KIBRIS’IN AP’DEKİ 7’NCİ MİLLETVEKİLİ OLACAK...
SEÇİLİRSE GÜNEY KIBRIS’IN AP’DEKİ 7’NCİ MİLLETVEKİLİ OLACAK...

SEÇİLİRSE GÜNEY KIBRIS’IN AP’DEKİ 7’NCİ MİLLETVEKİLİ OLACAK...

Avrupa Parlamentosu (AP) için mayıs ayında yapılacak seçimlerde Yunanistan’daki...

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) için mayıs ayında yapılacak seçimlerde Yunanistan’daki “Bağımsız Helenler” grubundan aday olan Stavros Karkaletsis, kazanması halinde AP’da Güney Kıbrıs’ın 6 değil 7 sandalyesi olacağını, Güney Kıbrıs’ın 7’nci Avrupa milletvekili gibi hareket edeceğini söyledi.

Haftalık Mahi Karkaletsis’le yaptığı söyleşiyi “Kıbrıs’ın ‘Yedinci’ Avrupa Milletvekili” başlığıyla aktarırken, tarihçi ve yazar olduğunu belirttiği Karkaletsis’in daimi olarak Larnaka’da ikamet ettiğini, Rum-Yunan ortak savunma sahası doktrininin yerleşmesi için herkesten çok çalışan ve Türkiye’yi uluslararası mercilerde şikayet eden kişi olduğunu vurguladı.

Gazete “Seçilirsem Kıbrıs’ın –Yunanistan üzerinden- yedinci Avrupa milletvekili olacağım” diyen Karkaletsis’in şu sözlerini öne çıkardı:

“Kıbrıs Helendir’e karşıyım. Kıbrıs Helen değildir, Yunanistan’dır!  Biz, başkaları öyle istedi diye iki devlete ayrılmış tek halkız. Ancak iki Helen devletinin birleşmesi stratejisi ile gelecek perspektifi olabilir. Biz uluslar Avrupası ile birlikteyiz, ulusal devleti savunuyoruz. Ne aptal enternasyonalistiz ne de vatansız liberal. Biz Helenleriz ve ulusal konularda (Kıbrıs sorunu, Üsküp, v.b.) kırmızıçizgiler çiziyoruz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.