1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİM DEĞİL, CENAZE HAVASI
SEÇİM DEĞİL, CENAZE HAVASI

SEÇİM DEĞİL, CENAZE HAVASI

Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar

A+A-

Kıbrıs Türk Halkı, dün sandığa giderek yerel yöneticilerini seçti,anayasayı oyladı ancak ülkede seçim havası eskiyse oranla yoktu

Kuzey Kıbrıs halkı dün sandığa giderek hem yerel yöneticileri seçti hem de 30 yıl sonra referanduma sunulan anayasayı oyladı. Başkent Lefkoşa’da kurulan seçim sandıklarına gidenler kendilerine verilen beş oy pusulasını mühürleyip sandığa attı.

Bu seçimlerde ilk kez şeffaf sandık kullanırlarken, halkın bu yıl seçimlere pek fazla rağbet etmediği ortaya çıktı. Öte yandan evde kalıp sandığa gitmeyen birçok kişi olurken, sıcağa rağmen oy kullanmaya giden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kimisi yemeğini yanında getirip seçim yerlerinde yerken kimisi de ağaç gölgesinde sıcaklardan korunmaya çalıştı. Öte yandan seçim yasaklarına rağmen Gönyeli’de aday tanıtım afişlerinin asılı olması da dikkati çekti.


SEÇİM HAVASI YOKTU


Yerel yönetime aday olanlar nefeslerini tutarak seçim sonuçlarını bekledi. Lefkoşa mahkemelerine kurulan seçim sandıklarında oy kullanan Lefkoşa-Surlariçi İplik Pazarı muhtar adayları, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar seçim sonuçlarını öğrenmek için mahkemeden ayrılmadı. Muhtar adayları, Mehmet Alisinanoğlu, Haydar Ünlü, Taner Savun, Mustafa Yakar, seçime katılımın düşük olduğunu savunurken,ülkede seçimin cenaze havasında geçtiğini söyledi. Muhtar yakınları ise halkın siyasilere güveninin kalmadığını,bu nedenle seçime rağbet etmediğini havaların sıcak olmasının da katılımı düşürdüğünü savundu.


Mehmet Alisinanoğlu, “Sönük geçti”
“Bu yılki seçimler oldukça sönük geçti.Sıcak ve ramazan ayı olması belki etki etti.Ancak bana göre halkın siyasetçiye güveni kalmadı.İnsanlar siyasilere artık inanmadığı gibi değişim olacağına da inanmıyor.


Haydar Ünlü, “Kimsede heves kalmadı”
Bu yıl katılım diğer yıllara oranla daha düşük.İnsanları eskisi gibi hevesi kalmadı.Sıcaklarında etkisi ile çoğu insan sandığa gelmedi.Her halde halkın artık siyasilerden bir beklentisi kalmadı.


Taner Savun, “Seçim havası yok”

Ülkede hiç seçim havası yok.Üstelik anayasa da oylanıyor.Buna rağmen katılım çok düşük.Millet politikacılardan umudunu kesti.Bu yüzden sandığa gelmeye gerek duymadı.
Mustafa Yakar, “İnanç kalmadı”


Halkın ne hevesi ne de inancı kalmadı.Her gelen verdiği sözleri tutmadı.Bu nedenle kimseye güvenleri kalmadı.Anayasaya gelince halkın ne bilgisi var ne de merakı var.Bu yıl bu nedenlerden dolayı çok durgun geçti.

Fatoş Savun, “Halk usandı”
Katılım düşük gibi.Sanırım ülkenin her yerinde öyle.Halk artık usandı ve umudu da kalmadı.İnsanlar bir şeyler olacağına inanmıyor.

Haydar Güzeloğlu, “Herkes bıktı”

Bu yıl sönük geçti. Kimsenin eski hevesi kalmadı.İnsanlar bıktı usandı.Üstelik sıcaklardan dolayı da yaşlılar evden çıkmadı.Keşke internet üzerinden oylama sistemi yapsalar.Katılım böylelikle yükselir.Ayrıca anayasa oylamasına gelince insanların ne bilgisi var ne de merakı.Bu yüzden çoğu insan sandığa gelmeye gerek duymadı.

Ümran Güzeloğlu, “katılım düşük”

Geçen yıllara oranla katılım daha düşük. Üstelik anayasa oylaması olmasına rağmen çoğu insan evinden çıkıp gelip oy kullanmaya gerek duymadı.Siyasiler söz verip sözlerini tutmayınca insanlarda güven ve heves kalmadı.O kadar çok vaatler veriliyor ki insanlar da şaşırdı kaldı.

YASAĞA RAĞMEN
Öte yandan ülkede seçim havası olmaması, katılımın düşük olması bir yana seçim yasaklarına rağmen Gönyeli’de UBP ve CTP adaylarını tanıtan afişlerin asılı olması dikkati çekti.Bazı işyerlerinin camlarında aday tanıtım afişleri halen dururken,bazı arabaların ise parti bayrakları ile süslü olduğu gözlemlendi.

Star Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.