1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SEÇİM SONRASI HALK ÇOK AĞIR FATURA ÖDEYECEK!"
"SEÇİM SONRASI HALK ÇOK AĞIR FATURA ÖDEYECEK!"

"SEÇİM SONRASI HALK ÇOK AĞIR FATURA ÖDEYECEK!"

Karanlık günler bizi bekliyor

A+A-

Sendika yetkilileri, hızla yükselen döviz karşısında hükümetin akaryakıt gibi birçok maddeye zam yapmamasının arkasındaki gerçeğin, 7 Ocak’ta yapılacak olan seçim olduğunu, seçim sonrası ise halkın çok ağır fatura ödeyeceğini belirtti.

Deniz ABİDİN

Sendika yetkilileri, hızla yükselen döviz karşısında hükümetin akaryakıt gibi birçok maddeye zam yapmamasının arkasındaki gerçeğin, 7 Ocak’ta yapılacak olan seçim olduğunu, seçim sonrası ise halkın  çok ağır fatura ödeyeceğini belirtti.

KTAMS Başkanı Kaptan:“Halka karşı işlenen ihanettir”
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, özel sektör çalışanlarını ve kamu görevlilerini çok kötü günlerin beklediğini belirtti. Kaptan, döviz artışına karşı herhangi bir önlem almayan UBP-DP hükümetinin seçim nedeniyle zam yapmadığına dikkat çekerek, “Aslında biz zammı savunmuyoruz. Ancak bizim üzerinde durduğumuz nokta, dövizle ilgili olarak bir an önce alınan vergilere müdahale edilmesi gerekiyor” diye konuştu. 
Kaptan, döviz ile ödeme yapılamıyorsa, insanların alım gücü korunamıyorsa ve asgari ücret gerektiği kadar artmıyorsa, bunun tek çaresinin alınan vergilerde ve fonlarda indirim yapılması olduğunu kaydetti. Kaptan, tüm bunların yapılmamış olmasıyla birlikte seçim sonrasında ülkeyi karanlık günlerin beklediğine vurgu yaparak, çok zor şartların emekçileri ve halkı beklediğini söyledi. 

“Sandıkta sorulması gereken çok hesap var”
Kaptan, yeni hükümetin sıkıntılarla, yokluklarla ve çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirterek, asgari ücretin yükseltilmesi ya da herhangi bir değişikliğin yapılmasının da seçim yasakları nedeniyle bu sıralar mümkün olmayacağını kaydetti. 
Kaptan, şunları söyledi, “Tüm bu olumsuzluklarla seçime gidiyoruz. Herkes yaşanan olumsuzlukları hatırlayarak ona göre oy kullansın. Bu sıralar gündemi meşgul eden vatandaşlıkların yapılmasının tek bir nedeni var. Kendi halkından umudunu kesen hükümet yeni yapılan vatandaşlıklarla gelecek olan oya bel bağlamaktadır. Bu da bir gerçektir ki ülkenin böylesi bir kararla hisleriyle oynamak halkına karşı işlenen en büyük ihanettir. Bunun da hesabı sandıkta sorulmalıdır. Sandıkta sorulması gereken çok hesap var.” 

TÜRK-SEN Başkanı Bıçaklı:“Halk faturayı ağır ödeyecek”
TÜRK-SEN Başkanı Aslan Bıçaklı da, dövizin yükselmesinin bütün sektörlere her zaman yansıdığını belirtti. 
Bıçaklı, kısa bir süre sonra seçime gidilecek olması nedeniyle, hükümetin dövizden kaynaklı zam yapmaktan kaçındığını ifade ederek, siyasi istikrar fonunun da kullanılmadığını belirtti. Bıçaklı, seçim dönemine girilmesinden dolayı hükümetin bunun arkasına saklandığına dikkat çekerek, seçim sonrası halkın bunun faturasını ağır ödeyeceğini kaydetti. 
Bıçaklı, devleti yönetenlerin yükselen döviz karşısında yansıyacak olan zamlara çare ve alternatif üretmek zorunda olduğunu belirterek, “Ustalık gelen zammı vatandaşa yansıtmak değildir. Onu başka bir şekilde devletin fonlarından finanse edip vatandaşa yansıtmadan asgari düzeyde tutabilirler. Bu ülkeyi yönetenlerin becerisine bağlıdır” diye konuştu.
Bıçaklı, 7 Ocak’tan sonra güçlü bir irade oluşacağı yönünde umutlu olduğunu belirterek, vatandaşın ülkeyi yönetenlerden şikayetçi olması durumda iradesini sandıkta göstereceğini söyledi. Bıçaklı, “Pazar oy verelim, pazartesi günü de şikayet edelim diye bir şey olamaz” diyerek, “Millet ülkeyi yönetecek olan iradeyi kendisi belirler, burada artık başkasına suç bulunmamalıdır” dedi. 

KAMU-SEN Başkanı Atan: “Hükümet tribünlere oynuyor”
KAMU-SEN Başkanı Metin Atan ise, bütçenin geçmediğine dikkat çekerek, halkın seçim sonrası okkalı zamlara hazırlıklı olmasını belirtti. Atan, hükümetin şu an tribünlere oynadığına dikkat çekerek, dövizin başını alıp gittiğini, ancak bugüne kadar hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Atan, her şeyin seçime odaklandığını ve halkın istemediği bir pozisyona girdiğini kaydetti. Atan, seçim sonrası sıkıntıların bir kat daha artacağını dile getirerek, hükümetin sürekli vatandaşa karşı bir aldatmaca içinde olduğunu söyledi. 
Atan, şöyle devam etti, “Artan döviz karşısında hükümetin zam yapması bugün itibarıyla kendi zararına olur. Ancak ben seçimden sonra okkalı bir zam bekliyorum. Vatandaş zamdan kaçamayacak. Bu bir taktiktir.”

EL-SEN Başkanı Öksüzoğlu:“Zamlar seçimden sonraya bırakıldı”
EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu da, her şeyin sinmiş bekletiliyor gibi göründüğünü belirterek, dövizin artmasıyla yapılacak olan zamların seçimden sonraya bırakıldığını söyledi. Öksüzoğlu, elektrikte de bir fiyat ayarlamasına henüz gidilmediğini belirterek, bu zamların seçimden sonraya bırakılacağını düşündüğünü kaydetti. Öksüzoğlu, seçime kadar ülkenin zam konusunu konuşmayacağını, zaten seçim yasaklarına girildiğini belirterek, “Hükümet bu saatten sonra daha fazla oy için nasıl çalışacağını düşünecektir. Dövizin artmasıyla her zaman gündeme gelen zamların bu kez gündeme gelmemesi gelmeyeceği anlamına gelmez.”

“Toplum doğru karar vermeli”
Öksüzoğlu, ülkede ekonomik ve sosyal açıdan hiçbir gelişme yaşanmadığına dikkat çekerek, gelecek için toplumun doğru karar vermesi gerektiğini kaydetti. Öksüzoğlu, “Sandığa gidip oy verecek olan vatandaştır. Vatandaş bunu geçmişte yapmamış olsa da bu seçimde sandıktan güçlü bir irade çıkartacağına inanıyorum. 
Bir şeylerin artık halk adına olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.