1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “SEÇİM SONUÇLARI MÜCADELE AÇISINDAN MORAL VERİCİ”
“SEÇİM SONUÇLARI MÜCADELE AÇISINDAN MORAL VERİCİ”

“SEÇİM SONUÇLARI MÜCADELE AÇISINDAN MORAL VERİCİ”

BARAKA: “SEÇİM SONUÇLARI MÜCADELE AÇISINDAN MORAL VERİCİ”

A+A-

Baraka Kültür Merkezi,  28 Temmuz milletvekilliği erken genel seçimlerinde Baraka Kültür Merkezi’nin de içinde bulunduğu ve BKP adı altında ortak bir liste olarak seçime giren Toplumsal Varoluş Güçleri’nin %3,21 oyla seçimlerden çıktığını hatırlatarak, sonuçların mücadele açısından moral verici olduğunu bildirdi.

Baraka’dan yapılan yazılı açıklamada, BKP’ye 2009 seçimlerine göre ciddi oranda bir destek artışının olduğunun görülmesine rağmen, anti-demokratik olduğu savunulan baraj sistemi nedeniyle oyların olabileceğinden az çıktığı iddia edildi.

UBP yöneticileri ile CTP yöneticilerinin arasındaki farkın UBP yöneticilerinin dayatmalar karşısında gönüllü ve hevesli, CTP yöneticilerinin bir kısmının gönülsüz ve isteksiz ama “mecburi” bir işbirliği anlayışını benimsemesi olduğu savunulan açıklamada, halkın başta özelleştirme ve yoksullaştırma politikaları olmak üzere, dinsel gericilik ve Sunni islam dayatmalarına karşı direnmekten başka bir seçeneği olmadığı görüşü belirtildi.

Açıklamada, Baraka’nın güçlenen, büyüyen, örgütlü, direngen ve kararlı duruşuyla bundan sonra da parçası olduğu Kıbrıslı Türk halkının en genel toplumsal çıkarlarının savunucusu olmaya devam edeceği ifade edildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.