1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SEÇİM TAKVİMİ CUMARTESİ BAŞLAYACAK
SEÇİM TAKVİMİ CUMARTESİ BAŞLAYACAK

SEÇİM TAKVİMİ CUMARTESİ BAŞLAYACAK

SEÇİM KARARININ EN GEÇ CUMARTESİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMASI GEREKİYOR

A+A-

SEÇİM YASAKLARI KARARIN RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMASIYLA BAŞLAYACAK

Cumhuriyet Meclisi milletvekili seçimlerinin 28 Temmuz’da yapılmasına karar vermesiyle seçim yasakları ve seçim takviminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından en geç 1 Haziran’da ilan edilmesi gerekiyor.

Seçim ve Halkoylaması Yasası’na göre Cumhuriyet Meclisi’nin seçimle ilgili kararının Cumhuriyet Meclisi Başkanı’nca karar tarihinden başlayarak en geç kırk sekiz saat içinde Resmi Gazete'de yayınlanmak suretiyle ilan edilir. Bu hesaba göre seçim kararının en geç cumartesi günü resmi gazetede yayımlanması gerekiyor.

Yasaya göre, ‘ilçe nüfuslarına göre çıkarılacak milletvekili sayıları, milletvekili adaylığı için başvuru dönemi ile propaganda başlama tarihleri gibi bilgileri içeren seçim takvimi’ ile ‘Kamu görevlilerine, devlet ve hükümet yetkililerine ve kurumlara, lise ve altındaki öğrencilere bir takım sınırlamalar getiren seçim yasakları’ da en geç seçim döneminin başlayacağı gün ilan edilecek

Seçimler 28 Temmuz’da yer alacağına göre, seçim yasakları ve takvimin seçim kararının resmi gazetede ilan edildiği gün duyurulması gerekiyor.

Yasaklarla birlikte seçim döneminde törenler yapılamayacak, T ve ateşli silah izinleri verilemeyecek, devlet arazileri kiralanamayacak, kamuda terfi ve nakiller yapılamayacak, yurttaşlık işlemleri yapılamayacak, Başbakan ve bakanlar yurt içi gezilerinde makam araçlarını kullanamayacak ve gezilerine kamu görevlileri katılamayacak.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.