1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİM VE HALKOYLAMASI YASASI’NA AYKIRI DAVRANIŞ
SEÇİM VE HALKOYLAMASI YASASI’NA AYKIRI DAVRANIŞ

SEÇİM VE HALKOYLAMASI YASASI’NA AYKIRI DAVRANIŞ

“2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Anayasa Değişikliği Halkoylaması” sırasında, Seçim ve Halkoylaması Yasası’na aykırı davranışta bulunan toplam 3 kişi hakkında...

A+A-

OLİS 3 KİŞİ HAKKINDA DAHA YASAL İŞLEM BAŞLATTIĞINI AÇIKLADI. TOPLAM 9 KİŞİ YASAYA AYKIRI DAVRANDI

“2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Anayasa Değişikliği Halkoylaması” sırasında, Seçim ve Halkoylaması Yasası’na aykırı davranışta bulunan toplam 3 kişi hakkında  daha polis tarafından yasal işlem başlatıldığı duyuruldu.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Gazimağusa’da Ş.İ. (K-90), seçmen listesinde kayıtlı olduğu 94 numaralı sandıkta oy kullanmasına rağmen 95 numaralı sandıkta da ikinci kez oy kullanmak suretiyle Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı harekette bulundu.

Girne’de ise, 71 numaralı sandıkta, M.K., seçmen listesinde kayıtlı olmadığı halde oy kullanmak suretiyle Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı davrandı.

Akdoğan’da, 7 numaralı sandıkta, E.K. (K-20), oy kullanmak için girdiği kabin içerisinde, belediye başkanlığına ait başka bir şahıs tarafından unutulan kullanılmış bir oy pusulası bulduğunu söyledi. Sözkonusu şahıs, sandık başkanının kendisine “o pusulayı sen getirdin” demesi üzerine sinirlenerek, tasarrufunda bulundurduğu diğer oy pusulalarını yırtmak suretiyle Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı harekette bulundu.

Polis söz konusu 3 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Polis daha önce de seçimlerle ilgili 6 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.